Μαδρίτη: Συνελήφθη γυναίκα στρατολόγος του Ισλαμικού κράτους

Μαδρίτη: Συνελήφθη γυναίκα στρατολόγος του Ισλαμικού κράτους

Η αγνώστων στοιχείων γυναίκα είχε αναπτύξει απευθείας επαφές με το γκρουπ στρατολόγησης των τζιχαντιστών, όπως ανακοίνωσε επισήμως το αρμόδιο υπουργείο της ισπανικής κυβέρνησης

Μαδρίτη: Συνελήφθη γυναίκα στρατολόγος του Ισλαμικού κράτους
Στη σύλληψη γυναίκας αγνώστων στοιχείων προχώρησε η αρμόδια υπηρεσία της ισπανικής αστυνομίας, με την κατηγορία ότι στρατολογούσε κορίτσια για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Η γυναίκα εντοπίστηκε στους Κανάριους Νήσους, στην περιοχή Αρεσίφε, όπου είχε στήσει το κέντρο επιχειρήσεών της. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ισπανικού κράτους, αποστολή της ήταν να στρατολογεί νεαρά κορίτσια και να τις προωθεί στο Ισλαμικό Κράτος ως «νύφες». Η γυναίκα είχε αναπτύξει απευθείας επαφές με το γκρουπ στρατολόγησης των τζιχαντιστών και είχε παρασύρει ήδη έναν ικανό αριθμό κοριτσιών.

Η ισπανική αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη 46 ατόμων, μόνο το τρέχον έτος, τα οποία εργάζονταν αποκλειστικά για τη στρατολόγηση ανδρών και γυναικών μουσουλμάνων, τους οποίους προόριζαν για τα στρατιωτικά τμήματα στη Συρία και το Ιράκ, ή για να πλήξουν στόχους εντός Ισπανίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης