Νιγηρία: Εφηβη ανατινάχτηκε κοντά σε τέμενος στην πόλη Κάνο

Νιγηρία: Εφηβη ανατινάχτηκε κοντά σε τέμενος στην πόλη Κάνο

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μαγκάτζι Ματζίγια είπε ότι μάλλον η έφηβη στόχευε το ισλαμικό τέμενος Ουμάρ Ιμπν Αλ-Χατάμπ, και ότι αυτή ήταν το μόνο θύμα

Νιγηρία: Εφηβη ανατινάχτηκε κοντά σε τέμενος στην πόλη Κάνο
Μια έφηβη ανατινάχθηκε κοντά σε ένα τέμενος το βράδυ της Δευτέρας σε μια προφανή επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Κάνο, την δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Νιγηρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μαγκάτζι Ματζίγια είπε ότι μάλλον η έφηβη στόχευε το ισλαμικό τέμενος Ουμάρ Ιμπν Αλ-Χατάμπ, και ότι αυτή ήταν το μόνο θύμα.

Η προσπάθεια επίθεσης έμοιαζε με αυτές των μαχητών της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία είναι υπεύθυνη για ένα κύμα βίας που την περασμένη εβδομάδα στοίχισε τη ζωή σε 200 άτομα. Την Κυριακή, τουλάχιστον 44 άτομα σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις στη κεντρική πόλη Τζος.

Κλείσιμο
Η Κάνο δεν έχει υποστεί επίθεση από τον Φεβρουάριο φέτος, οπότε δύο βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε σταθμό λεωφορείων και ανατινάχθηκαν σκοτώνοντας 10 άτομα.

Τη Δευτέρα στην Κάνο δύο αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν την έφηβη να διασχίζει τον δρόμο πριν ακούσουν ένα δυνατό κρότο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης