Κενυάτες πολιτικοί προειδοποιούν τον Ομπάμα να μην μιλήσει για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων

Κενυάτες πολιτικοί προειδοποιούν τον Ομπάμα να μην μιλήσει για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων

"Βρώμικο" και "αντιχριστιανικό" χαρακτήρισαν Αφρικανοί πολιτικοί τον αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, προειδοποιώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ότι δεν θα γίνει ανεκτός ο λόγος του από τις συντηρητικές κοινωνίες των αφρικανικών χωρών

Κενυάτες πολιτικοί προειδοποιούν τον Ομπάμα να μην μιλήσει για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων
Πλήθος πολιτικών από τη Κένυα, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής πρόεδρος της χώρας, Γουίλιαμ Ρούτο, απεύθυναν προειδοποίηση στον Μπαράκ Ομπάμα ενόψει της περιοδείας του στα αφρικανικά κράτη, να μην συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του την προώθηση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, καθώς κάτι τέτοιο, δεν θα γίνει ανεκτό από τις συντηρητικές τοπικές κοινωνίες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να ενημερώσει τις αφρικανικές χώρες για τους λόγους που οδήγησαν το αμερικανικό δικαστήριο στη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και να αναπτύξει τα επιχειρήματά του. Στις προηγούμενες επισκέψεις του σε Νότια Αφρική, Σενεγάλη και Τανζανία, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν απέφυγε την αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα, παρά τη δεδομένη ύπαρξη εξίσου συντηρητικών κοινωνιών.

Η επίσκεψή του στην Κένυα, απ' όπου κατάγεται, αποτελεί προτεραιότητα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να φτάσει στη χώρα στις 23 Ιουλίου, προκειμένου να παρακολουθήσει την παγκόσμια επιχειρηματική σύνοδο, πριν αναχωρήσει για την Αιθιοπία, όπου θα συναντηθεί με τους ηγέτες της αφρικανικής ένωσης, στην Αντίς Αμπέμπα.

Κλείσιμο
Πολλοί πολίτες στην Κένυα εξέφρσαν τα παράπονά τους μέσω twitter για την υποστήριξη πουν παρέχει ο Μπαράκ Ομπάμα αναφορικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ενώ υπήρξε και διαδήλωση από 100 άτομα στο Ναϊρόμπι, με κεντρικό σύνθημα: "Προστατέψτε την οικογένεια".

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κένυας, Γουίλιαμ Ρούτο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός, λέγοντας: 
"Η ομοφυλοφιλία αντιτίθεται στο σχέδιο του Θεού. Ο Θεός δεν δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα για να παντρεύονται οι άντρες, άντρες και οι γυναίκες, γυναίκες. Έχουμε ακούσει ότι στις ΗΠΑ επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και άλλα βρώμικα πράγματα. Θέλω να δηλώσω ως χριστιανικός ηγέτης, ότι θα υπερασπιστούμε την Κένυα και θα μείνουμε πιστοί στις αξίες της πατρίδας μας".

Άλλοι πολιτικοί από την Κένυα κάλεσαν τον Μπαράκ Ομπάμα να αφήσει πίσω στην Αμερική τις διαλέξεις περί των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης