«Καλό το δημοψήφισμα» λέει το 65% των Γάλλων

«Καλό το δημοψήφισμα» λέει το 65% των Γάλλων

Οι ερωτηθέντες δηλώνουν σε ποσοστό 75% ότι δεν συμμερίζονται την άποψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από το δημοψήφισμα αυτό. Από τους υποστηρικτές της Αριστεράς, το 57% σκέφτεται διαφορετικά από τον πρόεδρο, ενώ από τους υποστηρικτές της δεξιάς το 87%

«Καλό το δημοψήφισμα» λέει το 65% των Γάλλων
Το 65% των Γάλλων εγκρίνει την πρωτοβουλία του δημοψηφίσματος, το οποίο χαρακτηρίζουν ως κάτι "καλό", όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του Odoxa για την ελληνική κρίση, η οποία έγινε για λογαριασμό της εκπομπής CQFD του iTele.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται εξάλλου τόσο οι υποστηρικτές της δεξιάς όσο και της αριστεράς, οι οποίοι εγκρίνουν την πρωτοβουλία αυτή σε ποσοστά 66% και 62% αντίστοιχα.

Οι ερωτηθέντες δηλώνουν σε ποσοστό 75% ότι δεν συμμερίζονται την άποψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από το δημοψήφισμα αυτό. Από τους υποστηρικτές της Αριστεράς, το 57% σκέφτεται διαφορετικά από τον πρόεδρο, ενώ από τους υποστηρικτές της δεξιάς το 87%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 58% των Γάλλων εκτιμά ότι οι Έλληνες ευθύνονται κυρίως για την κρίση που αντιμετωπίζουν, ενώ το 41% κρίνει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι οι υπεύθυνοι για την κρίση.

Την ευθύνη καταλογίζουν στους πιστωτές με μικρή διαφορά οι υποστηρικτές της Αριστεράς (50% έναντι 48%), ενώ η πλειονότητα των υποστηρικτών της δεξιάς αποδίδει τις ευθύνες στον ελληνικό λαό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης