Ιράκ: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις

Ιράκ: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν καθώς πολλοί Ιρακινοί ετοιμάζονταν να τερματίσουν τη νηστεία τους κατά τη διάρκεια της ημέρας τον μήνα του Ραμαζανιού

Ιράκ: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις
Δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες ανατινάχθηκαν με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή του στη Βαγδάτη χθες Σάββατο, δήλωσαν πηγές στην αστυνομία και στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν καθώς πολλοί Ιρακινοί ετοιμάζονταν να τερματίσουν τη νηστεία τους κατά τη διάρκεια της ημέρας τον μήνα του Ραμαζανιού.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Άμιλ, όπου κατοικούν κυρίως σιίτες, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, καθώς έδυε ο ήλιος, κι είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 27. Η δεύτερη σημειώθηκε σε έναν χώρο στάθμευσης στη Ντούρα, ένα νότιο προάστιο της πρωτεύουσας του Ιράκ, και είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άνθρωποι.

Κλείσιμο
Βορειοανατολικά της Βαγδάτης, στην πόλη Μπαλάντ Ροζ, η πυροδότηση ενός ακόμη αυτοκινήτου-βόμβας είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2 άνθρωποι, ανέφερε η αστυνομία.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για τις ενέργειες αυτές, όμως μέλη του Ισλαμικού Κράτους, της τζιχαντιστικής οργάνωσης η οποία συνεχίζει να ελέγχει μεγάλα τμήματα του δυτικού και του βόρειου Ιράκ, διαπράττουν συχνά βομβιστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης