Τα ζευγάρια Ελλήνων - Γερμανών λένε «ναι» στην Ευρώπη

Τα ζευγάρια Ελλήνων - Γερμανών λένε «ναι» στην Ευρώπη

Αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους και να παραμερίσουν τις «διαφορές» που χωρίζουν Ελλάδα και Γερμανία - Τώρα ελπίζουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε να μην ανατραπούν οι ζωές τους

Τα ζευγάρια Ελλήνων - Γερμανών λένε «ναι» στην Ευρώπη
Όταν η Γερμανίδα Μπετίνα και ο Έλληνας Ανέστης ερωτεύτηκαν, πριν από έξι χρόνια, στην Ελλάδα ξεκινούσε η κρίση, η οποία, λίγα χρόνια μετά οδήγησε σε «μίσος» μεταξύ των δύο χωρών τους. Με αυτά τα λόγια, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρουσιάζει το πώς βιώνουν την κατάσταση τα ζευγάρια Ελλήνων και Γερμανών, που έχουν χτίσει τις ζωές στους στην κοινή «πατρίδα» όλων, την Ευρώπη.

Οι δυο τους ζουν στην Νυρεμβέργη και φωτογραφίζονται για το Πρακτορείο κρατώντας την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συζητάμε συνεχώς για την κατάσταση, λένε και οι δυο, και «συνήθως συμφωνούμε και είμαστε με τη θέση της Ελλάδας», αν και η Μπετίνα καμιά φορά παίρνει τη θέση των θεσμών. Ο Ανέστης γεννήθηκε στη Γερμανία, αλλά δεν υπάρχει γι' αυτόν άλλη απάντηση, παρά πως είναι Έλληνας. Οι γονείς του, η οικογένειά του πλέον ζει στην Ελλάδα και ανησυχεί γι' αυτούς, για το αν θα έχουν φάρμακα, αν θα μπορέσουν να ζήσουν εκεί, ή θα πρέπει στα γεράματά τους πάλι να ξενιτευτούν...



Η Μπετίνα δεν βλέπει το λόγο που γίνεται αυτό το δημοψήφισμα, αν και ο Ανέστης καταλαβαίνει: «Μια απόφαση τέτοιας σημασίας, καταλαβαίνω γιατί ο Τσίπρας δεν ήθελε να την πάρει μόνος του», λέει. 
Κλείσιμο

Σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ελλάδα τον Αύγουστο και να κάνουν κανονικά τις διακοπές τους, σκεφτόμενοι πάντως αν ο κόσμος θα τους φέρεται διαφορετικά, ξεσπώντας το θυμό τους για τη Γερμανία. Η Μπετίνα θυμάται πως έβλεπε πέρυσι τον τελικό του Μουντιάλ σε ένα ελληνικό εστιατόριο: «Όλοι ήταν κατά της Γερμανίας. Εκεί κατάλαβα πόσο μας... αγαπά ο κόσμος», λέει ειρωνικά, αλλά τονίζει ότι «υπήρξε κι ένας Έλληνας σερβιτόρος που με συνεχάρη για τη νίκη της Γερμανίας επί της Αργεντινής»! 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης