Ιράν: Ποτέ ξανά δεν ήμασταν τόσο κοντά σε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ιράν: Ποτέ ξανά δεν ήμασταν τόσο κοντά σε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα

"Υπάρχουν δύσκολα ζητήματα, όμως υπάρχει και μία γνήσια προσπάθεια" εκ μέρους όλων των πλευρών, είπε ο Κέρι

Ιράν: Ποτέ ξανά δεν ήμασταν τόσο κοντά σε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα
O επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν και η διεθνής κοινότητα δε βρέθηκαν ποτέ "τόσο κοντά" στην επίτευξη μιας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και απηύθυνε έκκληση για συνεργασία κατά των κοινών προκλήσεων ιδίως του εξτρεμισμού.

"Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές, δε βρεθήκαμε ποτέ ξανά τόσο κοντά σε μία μακροχρόνια συμφωνία" επισήμανε ο Ζαρίφ, ο οποίος ωστόσο προσέθεσε, σε ένα βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο Youtube: "Εντούτοις μία συμφωνία δεν είναι σίγουρη".

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, που κατήγγειλε "τις πιο άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν" εναντίον του Ιράν, οι οποίες πλήττουν "τους αθώους πολίτες" σημείωσε ότι οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να "λάβουν μία ιστορική απόφαση" και να επιλέξουν μεταξύ μιας συμφωνίας και των πιέσεων.

Κλείσιμο
Οι συνομιλίες εντείνονται στη Βιέννη μεταξύ των εμπειρογνωμόνων, ενώ αναμένεται, αρχής γενομένης το βράδυ της Κυριακής, να μεταβούν όλοι οι υπουργοί Εξωτερικών των εμπλεκόμενων μερών με στόχο να επιτευχθεί μία συμφωνία έως την 7η Ιουλίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, που παραμένει στην αυστριακή πρωτεύουσα εδώ και μία εβδομάδα, συνομίλησε εκ νέου με τον Ιρανό ομόλογό του Ζαρίφ.

"Υπάρχουν δύσκολα ζητήματα, όμως υπάρχει και μία γνήσια προσπάθεια" εκ μέρους όλων των πλευρών, είπε ο Κέρι.

"Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Απόψε, αύριο, την Κυριακή. Σίγουρα, εμείς επιθυμούμε, και οι δύο, να προσπαθήσουμε να δούμε εάν μπορούμε να καταλήξουμε σε μία συμφωνία" προσέθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης