Reuters: Έλληνες σε Αυστραλία και ΗΠΑ αγοράζουν τρόφιμα για τις οικογένειές τους στην πατρίδα

Reuters: Έλληνες σε Αυστραλία και ΗΠΑ αγοράζουν τρόφιμα για τις οικογένειές τους στην πατρίδα

Αγοράζουν λαχανικά, ρύζι, απορρυπαντικά, χαρτί υγείας και ελαιόλαδο «online», για να τα στείλουν στις οικογένειές τους στην Ελλάδα

Reuters: Έλληνες σε Αυστραλία και ΗΠΑ αγοράζουν τρόφιμα για τις οικογένειές τους στην πατρίδα
Η ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και οι εικόνες με τις ουρές έξω από τράπεζες και ΑΤΜ ξεπερνά τα στενά ελληνικά σύνορα.

Οι Έλληνες του εξωτερικού, ανησυχώντας για τις τύχες των οικογενειών τους πίσω στην πατρίδα, προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρει το Reuters, είναι η Νέλλυ Σκουφάτογλου, η οποία ζει στη Μελβούρνη, στη μακρινή Αυστραλία. Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο την παρακολουθεί να ψωνίζει, online, χαρτί υγείας, απορρυπαντικά, ρύζι και ελαιόλαδο, για να τα στείλει στη μητέρα της, στην Αθήνα.

«Την πήρα τηλέφωνο και τη ρώτησα τι χρειάζεται» είπε στο Reuters. «Αγόρασα λάδι, ρύζι, τυρί, λαχανικά, απορρυπαντικά, χαρτί υγείας. Τα βασικά αγαθά».

Η Σκουφάτογλου, δημοσιογράφος στο «Νέο Κόσμο» της Μελβούρνης, έστελνε χρήματα στη μητέρα της, που είχε γεννηθεί στην Αυστραλία, μέσω τραπέζης, μέχρι να επιβληθούν οι έλεγχοι κεφαλαίων.
Κλείσιμο

Μετά στράφηκε στην Western Union, που αυτή την εβδομάδα μπλόκαρε τις μεταφορές χρημάτων στην Αθήνα. «Με τα διαδικτυακά ψώνια, η μητέρα μου δεν χρειάζεται να σταθεί σε μία ουρά στα ΑΤΜ που ξεμένουν από χρήματα, για να αγοράσει τα βασικά» εξηγεί.

Στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, η Νέλυ Κωστοπούλου επίσης κάνει διαδικτυακά ψώνια για την οικογένειά της στην Ελλάδα. Όπως λέει, η σύνταξη της μητέρας της έχει περικοπεί κατά σχεδόν 30%, στα 700 ευρώ το μήνα, ενώ η αδερφή της είναι μακροχρόνια άνεργη.

«Πολλοί συγγενείς χρειάστηκε να μοιραστούν την πενιχρή σύνταξη με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, γιατί κανείς δεν είχε αρκετά για να περάσει το μήνα» εξομολογείται στο Reuters.

«Αγοράζοντας είδη σούπερ μάρκετ κάθε μήνα, είναι ένας άλλος τρόπος βοήθειας» προσθέτει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης