Κίνα: Συνελήφθη άνδρας που παρασκεύαζε «γκουρμέ» λιχουδιά με φορμαλδεΰδη

Κίνα: Συνελήφθη άνδρας που παρασκεύαζε «γκουρμέ» λιχουδιά με φορμαλδεΰδη

Οι αρχές στην επαρχία Σαανξί συνέλαβαν τον άνδρα έπειτα από καταγγελίες των γειτόνων που αντιλήφθηκαν την έντονη μυρωδιά της φορμαλδεΰδης καθώς έβραζε το προϊόν 

Κίνα: Συνελήφθη άνδρας που παρασκεύαζε «γκουρμέ» λιχουδιά με φορμαλδεΰδη
Ένας άνδρας συνελήφθη στη Βόρεια Κίνα με την κατηγορία ότι παρασκεύασε βαρέλια ολόκληρα πηχτής από «ψεύτικο» αίμα πάπιας που περιείχαν το συντηρητικό φορμαλδεΰδη, με σκοπό να τα πουλήσει στους συμπατριώτες του ως «γκουρμέ» έδεσμα.

Η πηχτή από αίμα πάπιας θεωρείται εκλεκτή λιχουδιά σε πολλές περιοχές της Κίνας. Ωστόσο, πολλοί παρασκευαστές χρησιμοποιούν το φθηνότερο αίμα αγελάδας ή προβάτου μαζί με επικίνδυνες χημικές ουσίες ώστε να δημιουργήσουν αυτό το «γκουρμέ» προϊόν και στη συνέχεια να το πουλήσουν πανάκριβα σε εστιατόρια.

Οι αρχές στην επαρχία Σαανξί συνέλαβαν τον άνδρα έπειτα από καταγγελίες των γειτόνων που αντιλήφθηκαν την έντονη μυρωδιά της φορμαλδεΰδης καθώς έβραζε το προϊόν μέσα στο σπίτι του. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο ίδιος άνδρας είχε συλληφθεί και παλαιότερα για τον ίδιο λόγο, ωστόσο πέραν από την κατάσχεση των προϊόντων του δεν υπήρξαν άλλες κυρώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης