Η Uber αναστέλλει τις δραστηριότητες της UberPOP στη Γαλλία

Η Uber αναστέλλει τις δραστηριότητες της UberPOP στη Γαλλία

Η εταιρεία αναγκάστηκε να αναστείλει τις δραστηριότητές της στη χώρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των οδηγών της 

Η Uber αναστέλλει τις δραστηριότητες της UberPOP στη Γαλλία
Μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην γαλλική αγορά, και τις έντονες διαμαρτυρίες των οδηγών ταξί στο Παρίσι, η εταιρεία Uber αποφάσισε να σταματήσει την λειτουργία της στη Γαλλία.

Η υπηρεσία UberPop, η οποία παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς από μη επαγγελματίες οδηγούς, θα σταματήσει να λειτουργεί από σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα.

Και αυτό γιατί εκτός από τις αντιδράσεις των επαγγελματιών υπήρξε και έντονη αντίθεση και από την πλευρά της κυβέρνησης με συλλήψεις υψηλών στελεχών της εν λόγω εταιρίας.

Κλείσιμο
Πάντως η αμερικάνικη εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο δεν εγκαταλείπει εντελώς το εγχείρημα, καθώς εκρεμεί μία απόφαση από το ανώτερο της Γαλλίας τον Σεπτέμβριο. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα δύο υψηλότερα στελέχη της Uber είχαν συλληφθεί και οδηγηθεί στα δικαστήρια, κατηγορούμενοι για απάτη και παράνομη δραστηριότητα. 

Η εξέλιξη της παρουσίας της Uber στην Γαλλία δημιουργεί πλέον ένα σημαντικό προηγούμενο επί ευρωπαϊκού εδάφους. Και παρά το γεγονός ότι το συνδικάτο των οδηγών ταξί της Γαλλίας είναι ένα από τα ισχυρότερα στην Γηραιά Ήπειρο, το σίγουρο είναι η νέα αυτή υπηρεσία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς θα βρει σημαντικά προβλήματα στην εξάπλωσή της και σε άλλες αγορές. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης