Εξηγήσεις ζητά το Βερολίνο από τις ΗΠΑ για τις αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων

Εξηγήσεις ζητά το Βερολίνο από τις ΗΠΑ για τις αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων

Ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα φανεί συνεργάσιμη, ξεκαθαρίζοντας ποιες από τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως ευσταθούν

Εξηγήσεις ζητά το Βερολίνο από τις ΗΠΑ για τις αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ δήλωσε σήμερα ότι το Βερολίνο θα επιθυμούσε μία αποσαφήνιση από την Ουάσινγκτον σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις συνομιλιών Γερμανών αξιωματούχων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ.

Ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας ποιες από τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως ευσταθούν.

Την Τετάρτη, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η NSA είχε παγιδεύσει τα τηλέφωνα αρκετών ανώτερων στελεχών της γερμανικής κυβέρνησης, περιλαμβανομένων των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και της ίδιας της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung, η NSA παρακολουθούσε πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ήδη από την δεκαετία του '90.

Μάλιστα, η ΝSA φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κρίση στην ευρωζώνη και τις αποφάσεις που αφορούσαν την Ελλάδα, όπως αποκάλυψαν τα διαβαθμισμένα έγγραφα που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η οργάνωση Wikileaks.

Οι νέες αποκαλύψεις προκάλεσαν την αντίδραση του Βερολίνου, με τον επικεφαλής της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ να καλεί χθες Πέμπτη τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζον Έμερσον «για συνομιλία». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης