Κίνα: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τα 6,4 Ρίχτερ

Κίνα: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τα 6,4 Ρίχτερ

Και τα τρία θύματα ήταν κάτοικοι της περιοχής Πισάν, όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού

Κίνα: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τα 6,4 Ρίχτερ
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν από τον σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Και τα τρία θύματα ήταν κάτοικοι της περιοχής Πισάν, όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Γραφείο της περιφερειακής κυβέρνησης.

Το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,4 βαθμοί σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), το οποίο αρχικά είχε κάνει λόγο για 6,1 βαθμούς. Οι κινεζικές αρχές μέτρησαν το μέγεθος του σεισμού στους 6,5 βαθμούς.

Ο σεισμός σημειώθηκε στην άκρη της ερήμου Τακλιμακάν, μια τεράστια ακατοίκητη έκταση, στις 09.07 τοπική ώρα (04.07 ώρα Ελλάδος) 164 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Χοτάν και 131 χλμ. νοτιοανατολικά της Σάτσε -Γιαρκάντ στη γλώσσα των Ουιγούρων- και σε βάθος 20 χλμ. σύμφωνα με το USGS. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στην αραιοκατοικημένη περιοχή Πισάν, η οποία έχει 258.000 κατοίκους, εκ των οποίων μια μεγάλη πλειοψηφία είναι Ουιγούροι, τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι.

Κλείσιμο
Ο Λι Χουά, εργάτης σε αγρόκτημα στην Πισάν δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ότι ένιωσε πολύ έντονα τον σεισμό που διήρκησε ένα λεπτό, από το σπίτι του, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας.

Οι τοπικές αρχές κατέγραψαν επίσης τέσσερις μετασεισμούς μεγέθους άνω των 4 βαθμών.
Η Κίνα πλήττεται συχνά από σεισμούς, κυρίως οι επαρχίες Γιουνάν και Σιτσουάν, ορεινές περιοχές στη νοτιοδυτική χώρα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, σεισμός μεγέθους 6 βαθμών (σύμφωνα με το USGS) σημειώθηκε στην Γιουνάν, σε περιοχή στα σύνορα με το Λάος και την Μιανμάρ αφήνοντας πίσω εκατοντάδες τραυματίες.

Η Γιουνάν επλήγη επίσης τον Αύγουστο του 2014 από σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών κατά τον οποίο περίπου 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Από την πλευρά της, η Σιτσουάν, μια από τις επαρχίες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό, συγκλονίστηκε τον Μάιο 2008 από καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7,9 βαθμών, ο οποίος άφησε πίσω του περισσότερους από 80.000 νεκρούς και αγνοούμενους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης