Ιαπωνία: Περιπολεί στις απότομες κορυφές βράχων για να αποτρέψει τις αυτοκτονίες!

Ιαπωνία: Περιπολεί στις απότομες κορυφές βράχων για να αποτρέψει τις αυτοκτονίες!

Ο 70χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, Yukio Shige, από την Ιαπωνία, έχει αφιερώσει την ζωή του στο να εμποδίζει όσους θέλουν να αυτοκτονήσουν...

Ιαπωνία: Περιπολεί στις απότομες κορυφές βράχων για να αποτρέψει τις αυτοκτονίες!
Η Ιαπωνία κατέχει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών στον κόσμο, με κυριότερη αιτία τις σκληρές συνθήκες εργασίας, κάτω από τις οποίες δουλεύει η πλειοψηφία των Ιαπώνων. Ο συνταξιούχος αστυνομικός, Yukio Shige, έχει αφιερώσει την ζωή του στην σωτηρία των ανθρώπων που επιθυμούν να θέσουν τέλος στη ζωή τους.



Κλείσιμο
Ο 70χρονος άνδρας, κάθε μέρα, μαζί με τρεις άλλους εθελοντές, περιπολεί τις απόκρημνες κορυφές στα βράχια Tojinbo, στην θάλασσα της Ιαπωνίας, στην επαρχία Fukui. Τα βράχια Tojinbo είναι εξαιρετικά απόκρημνα και με ύψος 20 μέτρα δεν αφήνουν πολλές επιλογές για επιβίωση σε κάποιον που τα επιλέγει για να αυτοκτονήσει. Το συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με τις στατιστικές στην Ιαπωνία, είναι το σημείο που επιλέγουν κάθε χρόνο, τουλάχιστον 25 Ιάπωνες, για να θέσουν τέλος στη ζωή τους.

Ο Shige μίλησε για το εθελοντικό του έργο στην εφημερίδα «Japan Today» και τόνισε ότι είναι ένας «Chotto matte man», δηλαδή ένας άνθρωπος που όταν εντοπίζει κάποιον που σκοπεύει να αυτοκτονήσει του φωνάζει: «Στάσου, περίμενε»...



Ο ίδιος αποκάλυψε ότι αποφάσισε να σώζει ανθρώπους που σκοπεύουν να αυτοκτονήσουν όταν ένας αγαπημένος φίλος του έθεσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στην θάλασσα με το αυτοκίνητό του. «Αφού πένθησα για τον φίλο μου και έχω νιώσει την θλίψη, αποφάσισα ότι δεν θέλω άλλο πένθος», δήλωσε ο 70χρονος άνδρας.

Ο Yukio Shige μαζί με άλλους εθελοντές περιπολεί κάθε μέρα με τα κιάλια του τις απότομες κορυφές στα βράχια Tojinbo και όταν εντοπίζει ανθρώπους έτοιμους να πηδήξουν στο κενό τους σταματά και τους μεταφέρει στα έξι διαμερίσματα, που υπάρχουν ειδικά γι' αυτούς τους ανθρώπους. Εκεί, οι άνθρωποι που είχαν αποφασίσει να θέσουν τέλος στη ζωή τους δέχονται βοήθεια από τους ειδικούς, «προκειμένου να πάρουν πίσω τη ζωή τους», όπως εξηγεί ο Shige.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης