Συρία: Εκτελέσεις μελών του ISIS από αντάρτες

Συρία: Εκτελέσεις μελών του ISIS από αντάρτες

Πρόκειται για πράξη αντεκδίκησης για τους αποκεφαλισμούς τριών μαχητών της Τζαΐς Αλ Ισλάμ από το Ισλαμικό Κράτος προ ημερών

Συρία: Εκτελέσεις μελών του ISIS από αντάρτες
Ισλαμιστική ανταρτική οργάνωση της Συρίας δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο εμφανίζονται μαχητές της να εκτελούν μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Αντιστρέφοντας την εικόνα των αποκεφαλισμών από τους τζιχαντιστές,
άνδρες της 
Τζαΐς Αλ Ισλαμ, ισλαμιστικής ανταρτικής οργάνωσης που αποτελεί τμήμα της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης, εμφανίζονται φορώντας πορτοκαλί φόρμες (όπως τα θύματα των εκτελέσεων του Ι.Κ.)  εμφανίζονται να εκτελούν 18 άνδρες οι οποίοι ανήκαν στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Κλείσιμο
Πρόκειται για πράξη αντεκδίκησης για τους αποκεφαλισμούς τριών μαχητών της Τζαΐς Αλ Ισλάμ από το Ισλαμικό Κράτος προ ημερών.

Η ανταρτική ομάδα, η οποία στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, κατηγορεί επίσης το Ισλαμικό Κράτος για κρυφή συμμαχία με το συριακό καθεστώς Άσαντ.

Εδώ και δεκαοκτώ μήνες οι Σύροι αντάρτες συγκρούονται ένοπλα με το Ισλαμικό Κράτος, με το οποίο παλαιότερα συνεργάζονταν ενάντια στη συριακή κυβέρνηση.

Με ηγέτη τον σαλαφιστή, πρώην φυλακισμένο ακτιβιστή Ζαχράν Αλούς, η Τζαΐς Αλ Ισλάμ (Στρατός του Ισλάμ) πολεμά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην αγροτική ζώνη Γούτα, γύρω από τη Δαμασκό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης