Podemos: Δεν θα κάνουμε τίποτα που θα θέσει σε κίνδυνο την Ισπανία

Podemos: Δεν θα κάνουμε τίποτα που θα θέσει σε κίνδυνο την Ισπανία

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας… μαζεύει όσα υποστήριζε για την αναδιάρθρωση του χρέους

Podemos: Δεν θα κάνουμε τίποτα που θα θέσει σε κίνδυνο την Ισπανία
Βλέποντας τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και αντιλαμβανόμενος την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ο σύντροφος του Έλληνα πρωθυπουργού, Πάμπλο Ιγκλέσιας, ηγέτης του «αδελφού» κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να καθησυχάσει τους Ισπανούς.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του κόμματος για οικονομικά θέματα, Νάτσο Άλβαρεθ, επιχείρησε να διαβεβαιώσει τους πολίτες πως «το κόμμα δεν θα κάνει τίποτα που να θέσει σε κίνδυνο την Ισπανία», αν έρθει στην εξουσία.

Παρότι, επισήμανε πως οι δανειστές «δημιουργούν μια κατάσταση αφόρητη» για την Ελλάδα, πρόσθεσε πως οι αρμόδιοι του κόμματος θα επανεξετάσουν το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Κλείσιμο
Εξηγεί, μάλιστα, πως η πιθανότητα επανεξέτασης του χρέους θα εξαρτηθεί από το επίπεδο της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ισπανία.

Όπως είπε ο Άλβαρεθ, μολονότι η αναδιάρθρωση των χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί «προτεραιότητα» για το Podemos, σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος «είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε προς μια διαδικασία αμοιβαιοποίησης των ευρωπαϊκών δημόσιων χρεών».

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του φιλελεύθερου κόμματος Ciudadanos, Λουίς Γαρικάνο, επισημαίνει πως «οι πολίτες δεν θέλουν πλέον παραμύθια όπως αυτά που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης