Χρηματιστής της Wall Street θα πληρώσει 16 εκατ. ευρώ αποζημίωση για σεξουαλική παρενόχληση

Χρηματιστής της Wall Street θα πληρώσει 16 εκατ. ευρώ αποζημίωση για σεξουαλική παρενόχληση

O 43χρονος χρηματιστής, αν και παντρεμένος, ανάγκασε 25χρονη Σουηδέζα υπάλληλό του, να κάνει σεξ μαζί του

Χρηματιστής της Wall Street θα πληρώσει 16 εκατ. ευρώ αποζημίωση για σεξουαλική παρενόχληση
Δικαστήριο του Μανχάταν εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο 43χρονος χρηματιστής της Wall Street καλείται να καταβάλει το αστρονομικό ποσόν των 16 εκατομμυρίων ευρώ σε υπάλληλό του, για σεξουαλική παρενόχληση και για εξαναγκασμό σε σεξουαλική πράξη.

Ο 43χρονος Benjamin Wey, με καταγωγή από την Κίνα, είναι επικεφαλής σε χρηματιστηριακή εταιρεία στη Wall Street. O 43χρονος άνδρας, παρόλο που είναι παντρεμένος, παρενοχλούσε σεξουαλικά την 25χρονη Σουηδέζα υπάλληλό του και πρώην μοντέλο, Hanna Bouveng.

Κλείσιμο


Η νεαρή γυναίκα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο εργοδότης της είχε νοικιάσει διαμέρισμα σε πολυτελή συνοικία, όπου διαμένουν χρηματιστές, στη Νέα Υόρκη και την ανάγκασε τέσσερις φορές να βρεθούν εκεί και να κάνουν σεξ, ενώ όποτε πήγαιναν μαζί σε επαγγελματικά ταξίδια ο 43χρονος φρόντιζε να μένουν πάντα στο ίδιο δωμάτιο.

Μετά από έναν χρόνο συνεχούς σεξουαλικής παρενόχλησης η νεαρή γυναίκα θέλησε να απομακρυνθεί και να κόψει κάθε επαφή με τον χρηματιστή. Τότε, εκείνος ξεκίνησε μια online δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον της, στην οποία την περιέγραφε ως «party girl», που την έπιασε στο κρεβάτι με τον φίλο της, έναν μεθυσμένο άντρα εθισμένο στα ναρκωτικά.

Όπως ανέφερε η ίδια στο δικαστήριο ο χρηματιστής ενοχλούσε με e-mails την οικογένεια και τους φίλους της, ενώ όταν η 25χρονη πήγε στην Στοκχόλμη για να ξεφύγει από τον άνδρα εκείνος ταξίδεψε μέχρι εκεί και κατάφερε να την εντοπίσει σε ένα καφέ!

Αντίθετα, ο 43χρονος χρηματιστής κατέθεσε ότι αναγκάστηκε να απολύσει την 25χρονη υπάλληλό του, επειδή ξενυχτούσε και το πρωί δεν απέδιδε στην εργασία της.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου η νεαρή γυναίκα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αισθάνεται ανακουφισμένη και ευτυχισμένη. Ο συνήγορος του χρηματιστή ανέφερε ότι ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες και θα ασκήσει έφεση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης