Πρωτοφανης καύσωνας στην Αγγλία - Η πιο ζεστή 1η Ιουλίου στην ιστορία της χώρας

Πρωτοφανης καύσωνας στην Αγγλία - Η πιο ζεστή 1η Ιουλίου στην ιστορία της χώρας

Ενώ εμείς στην Ελλάδα ζούμε -μέχρι στιγμής- ένα από τα πιο βροχερά καλοκαίρια οι Άγγλοι "ψήνονται" με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Πρωτοφανης καύσωνας στην Αγγλία - Η πιο ζεστή 1η Ιουλίου στην ιστορία της χώρας
Πρωτοφανείς για τα δεδομένα της Αγγλίας θερμοκρασίες σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην Βρετανική πρωτεύουσα, με το θερμόμετρο να αγγίζει ή και σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπερνά τους 36 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα δε με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, η σημερινή ημέρα είναι η πιο ζεστή 1η Ιουλίου που έχει καταγραφεί στην ιστορία των Βρετανικών νησιών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 10 το πρωί η θερμοκρασία είχε αγγίξει τους 31 βαθμούς, ενώ σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι κυκλοφορούν με τα ΜΜΜ του Λονδίνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι καταγράφηκαν θερμοκρασίες της τάξης των 38 βαθμών μέσα σε αστικά λεωφορεία της πόλης, ενώ και στο Μετρό η θερμοκρασία άγγιξε τους 34 βαθμούς, αρκετά υψηλότερα από το ανώτερο επιτρεπτό όριο που είναι οι 30 βαθμοί. 

Οι Οργανισμοί Υγείας της Αγγλίας έχουν εκδόσεις ειδικές οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, παιδιά, εγκύους). Ενώ οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για συνέχιση του πρωτοφανούς φαινομένου μεταφοράς θερμών αερίων μαζών από την ηπειρωτική Ευρώπη, διατηρώντας την ασφυξία στο "νησί" για αρκετές ημέρες ακόμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης