Υεμένη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση

Υεμένη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση

Οι τζιχαντιστές ανέφεραν σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν ότι η επίθεση είχε στόχο ένα «κρησφύγετο σιιτών στη Σανά», την πρωτεύουσα της Υεμένης

Υεμένη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση
Νέα επίθεση εξαπέλυσε χθες, Τρίτη, στην Υεμένη η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σκοτώνοντας 28 ανθρώπους, ανάμεσά τους οκτώ γυναίκες, πυροδοτώντας ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες με στόχο μέλη της σιιτικής κοινότητας, που θεωρούν αιρετικά.

Η επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ, στοχοθέτησε μια περιοχή όπου κατοικούν σιίτες αντάρτες Χούτι στη Σαναά, τη στιγμή που είχαν συγκεντρωθεί πολυάριθμοι άνθρωποι για να θρηνήσουν έναν οικείο τους που απεβίωσε από φυσικά αίτια. Πολλά οχήματα και πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Οι τζιχαντιστές ανέφεραν σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν ότι η επίθεση είχε στόχο ένα «κρησφύγετο σιιτών στη Σανά», την πρωτεύουσα της Υεμένης, που βρίσκεται στα χέρια των σιιτών ανταρτών.

Κλείσιμο
Το ΙΚ, το οποίο σπέρνει τον τρόμο σε διάφορες αραβικές χώρες, κυρίως στο Ιράκ και στη Συρία, διέπραξε την 21η Μαρτίου τις πρώτες του επιθέσεις στην Υεμένη, στοχοθετώντας σιιτικά τεμένη. Απολογισμός: 142 νεκροί, ένας από τους βαρύτερους σε τέτοιες επιθέσεις.

Για ειδικούς, το ΙΚ προσπαθεί «να εκτοπίσει την αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», η οποία έχει υποβαθμιστεί σε μια από τις δυνάμεις των σουνιτών και των φυλών που συμμετέχουν στον πόλεμο εναντίον των Χούτι στην Υεμένη τους τελευταίους μήνες. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης