ΟΗΕ: Στρατιώτες του Ν. Σουδάν βίαζαν γυναίκες και τις έκαιγαν ζωντανές!

ΟΗΕ: Στρατιώτες του Ν. Σουδάν βίαζαν γυναίκες και τις έκαιγαν ζωντανές!

Σύμφωνα με την αναφορά, οι στρατιώτες έμπαιναν σε σπίτια, βίαζαν κορίτσια και μετά έκαιγαν το σπίτι με όλη την οικογένεια μέσα

ΟΗΕ: Στρατιώτες του Ν. Σουδάν βίαζαν γυναίκες και τις έκαιγαν ζωντανές!
Όπως αποκάλυψε καινούργια αναφορά, που δημοσιεύτηκε από τον ΟΗΕ, υπάρχει επιβεβαίωση για τις δραστηριότητες αντρών του στρατού του Νοτίου Σουδάν, οι οποίοι έκαψαν ζωντανές γυναίκες, αφού πρώτα τις βίασαν.

Επιζήσαντες, από την εμφύλια διαμάχη στο νεότερο κράτος του πλανήτη, περιέγραψαν μερικές από τις φρίκες που διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια τους, στους ιθύνοντες της Αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν (UNMISS).

Στρατεύματα του Νοτίου Σουδάν «σκότωσαν πολίτες, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν χωριά και εκτόπισαν περισσότερους από 100.000 ανθρώπους» από την έναρξη της εμφύλιας διαμάχης το 2013, σύμφωνα με την αναφορά του ΟΗΕ, που βασίζεται σε 115 μαρτυρίες.

Κάποιοι στρατιώτες έκαναν επιδρομή σε σπίτια, βίασαν γυναίκες και κορίτσια μέσα σε αυτά, ενώ κάποιες μαρτυρίες εμφανίζουν στρατιώτες να πυρπολούν τα σπίτια, με τις οικογένειες ακόμα μέσα.

«Αυτό το νέο ξέσπασμα (στον πόλεμο), όχι μόνο επισημάνθηκε από τους ισχυρισμούς για σκοτωμούς, βιασμούς, απαγωγές, λεηλασίες εμπρησμούς και εκτοπισμούς, αλλά και από μια νέα βιαιότητα και ένταση» λέει σε δήλωση η UNMISS.
Κλείσιμο

Το Νότιο Σουδάν, που είναι η νεότερη χώρα στον κόσμο που ανεξαρτητοποιήθηκε, έχει γονατίσει από εμφύλιο πόλεμο από το Δεκέμβρη του 2013, ανάμεσα σε δυνάμεις και πιστούς του προέδρου Σάλβα Κιρ και σε όσους πρόσκεινται στον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ριέκ Μασάρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης