13 μέρη από τα αγαπημένα σας βιβλία που μπορείτε να επισκεφθείτε!

13 μέρη από τα αγαπημένα σας βιβλία που μπορείτε να επισκεφθείτε!

Συνδυάστε τις διακοπές σας με την επίσκεψη τοποθεσιών που μνημονεύονται στα αγαπημένα σας βιβλία

13 μέρη από τα αγαπημένα σας βιβλία που μπορείτε να επισκεφθείτε!
Κάθε φορά που διαβάζουμε ένα βιβλίο και βυθιζόμαστε στον κόσμο του, ονειρευόμαστε πώς θα ήταν να ήμασταν μέλη αυτού του κόσμου και να μπορούσαμε να επισκεφθούμε τα μέρη που συχνάζουν οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες ή εκεί που δίνουν ραντεβού τα αγαπημένα μας ζευγάρια.

Πώς θα αντιδρούσατε, λοιπόν, αν σας λέγαμε ότι κάποια από αυτά τα μέρη υπάρχουν στην πραγματικότητα και μπορείτε να επισκεφθείτε; Σας παραθέτουμε, λοιπόν, 13 μέρη, βγαλμένα στην κυριολεξία από τους κόσμους των πιο αγαπημένων σας ιστοριών.

Κλείσιμο


1. Voodoo Doughnut
«50 Αποχρώσεις του Γκρι» (2011 – 2012) της E.L. James
Πόρτλαντ, Όρεγκον (ΗΠΑ)

Το μέρος αυτό είναι το στέκι της Anastasia Steele. Αποτελεί το δημοφιλές μαγαζί της περιοχής με διάφορες γεύσεις λουκουμάδων, που κυμαίνονται από το παράξενο (Bacon Maple Bar) ως το σαγηνευτικό (Dirty Snowballs), το οποίο εγκρίνει ο Christian Grey.



2. Plaza Fernández de Madrid, ή αλλιώς «Park of the Evangels»
«Έρωτας στα Χρόνια της Χολέρας» (1985) του Gabriel García Márquez
Καρθαγένη, Κολομβία

Είναι εύκολο να αναγνωρίσει κανείς την όμορφη παλιά πόλη της Καρθαγένης στον μαγικό κόσμο του Márquez. Αν και ο ίδιος ονομάζει την Plaza ως «Park of the Evangels » στην επική ιστορία αγάπης του, μπορείτε να καθίσετε για λίγα λεπτά σε ένα από τα παγκάκια του πάρκου, και να φέρετε στο μυαλό σας τον Φλορεντίνο Αρίσα και την αγαπημένη του Φερμίνα Δάσα.  



3. Bella Italia Restaurant 
«Λυκόφως» (2005) της Stephenie Meyer
Πορτ Άντζελες, Ουάσινγκτον (ΗΠΑ)

Εύστοχα ονομασμένο, το «Bella Italia» είναι εκεί όπου ο Edward Cullen και η Bella Swan είχαν το πρώτο ραντεβού τους. Το εστιατόριο σερβίρει κλασικά ιταλικά πιάτα, και μπορείτε να παραγγείλετε ακόμη και τα ραβιόλια με μανιτάρια της Bella.



4. Sobrino de Botin Restaurant
«Ο Ήλιος Ανατέλλει Ξανά» (1926) του Ernest Hemingway
Μαδρίτη, Ισπανία

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ένας χαρακτήρας του Hemingway εκτιμά ένα μαγαζί, στο οποίο μπορεί να πιει τρία μπουκάλια καταπληκτικού κρασιού. Το ψητό γουρουνόπουλο είναι η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου και πρέπει να είναι πολύ καλό, αφού το «Sobrino de Botin» λέγεται πως είναι το παλιότερο εν λειτουργία εστιατόριο στον κόσμο.



5. Tannen’s Magic Shop
«Οι Συναρπαστικές Περιπέτειες των Καβαλιέρ και Κλέι» (2000) του Michael Chabon
Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)

 Το «magic shop» του Luis Tannen είναι το παλαιότερο εν λειτουργία κατάστημα μαγείας στη Νέα Υόρκη. Δεν είναι να απορεί κανείς που αυτό είναι το μέρος, όπου ο Sammy Klayman αγοράζει στον γιο του το «Ultimate Demon Wonder Box» για τα γενέθλιά του. 



6. The Pond in Central Park
«Ο φύλακας στη σίκαλη» (1951) του J.D. Salinger
Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Holden Caulfield ή την εμμονή με τις έρευνές του σχετικά με τις πάπιες κατά τη διάρκεια του χειμώνα; Κάντε μια βόλτα στο Central Park και σαν τον Caulfield, παρατηρήστε τις πάπιες κι εσείς.



7. The Mauritshuis
«Η Καρδερίνα» (2013) της Donna Tartt
Χάγη, Ολλανδία

Παρά το γεγονός ότι το πραγματικό μουσείο «Mauritshuis» δεν περιλαμβάνεται στην «Καρδερίνα», περιλαμβάνει, όμως, τον πίνακα ζωγραφικής, από τον οποίο το μυθιστόρημα αντλεί τον τίτλο του και τα κεντρικά θέματα αγάπης και απώλειας.



8. Union Station
«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» (1925) του F. Scott Fitzgerald
Σικάγο, Ιλινόις (ΗΠΑ)

Παρά το γεγονός ότι το Μανχάταν και το Λονγκ Άιλαντ έχουν εξέχουσα θέση στον κόσμο του Jay Gatsby, ο αφηγητής Nick Carraway σχολίαζει ότι είναι πραγματικά «μια ιστορία της Δύσης», δεδομένου ότι ο Tom, ο Gatsby, η Daisy, ο Jordan και ο ίδιος προέρχονται από εκεί. Κάντε μια στάση στον σταθμό «Union» και σκεφτείτε αυτούς τους σπουδαίους χαρακτήρες πριν ξεκινήσουν το μοιραίο ταξίδι τους προς την ανατολική ακτή της χώρας.



9. King’s Cross Station
«Χάρι Πότερ» (1997 – 2007) της J.K. Rowling
Λονδίνο, Βρετανία

Η επική σειρά βιβλίων «Χάρι Πότερ» ξεκινά με μια αξέχαστη στιγμή στην  πλατφόρμα 9 ¾ στον σταθμό King Cross. Αυτός ο προορισμός είναι προσωπικά σημαντικός για την συγγραφέα Rowling, καθώς οι γονείς της συναντήθηκαν σε ένα τρένο που αναχωρούσε από τον σταθμό. Τώρα, είναι σημαντικός για τους απανταχού θαυμαστές του Χάρι Πότερ, οι οποίοι μπορούν να επισκεφθούν τον σταθμό και να σταθούν ανάμεσα στην πλατφόρμα 9 και 10, εκεί που υπάρχει η διάσημη πλατφόρμα 9 ¾ .



10. Davy Byrne’s Pub
«Οδυσσέας» (1922) του James Joyce
Δουβλίνο, Ιρλανδία

Η παμπ Davy Byrne’s είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές στέκι για τους θαυμαστές του Joyce. Ακολουθήστε τα βήματα του Leopold Bloom και παραγγείλετε το δικό σας σάντουιτς με τυρί γκοργκοντζόλα με ένα ποτήρι Burgundy.



11. The Stanley Hotel, ή αλλιώς «Overlook Hotel»
«Η Λάμψη» (1977) του Stephen King 
Estes Park, Κολοράντο (ΗΠΑ)

Ο King τρόμαξε τόσο πολύ μετά την επίσκεψή του στο ξενοδοχείο Stanley, που η επίσκεψη αυτή ενέπνευσε το διάσημο και κλασικό μυθιστόρημα τρόμου. Σχόλια περί παραφυσικής δραστηριότητας εξακολουθούν να μαστίζουν την περιοχή, ενώ το άκουσμα τεσσάρων ονομάτων ακόμα προκαλεί τρόμο: Lucy, Paul, Eddie και Elizabeth.



12. McDougal’s Cave, ή αλλιώς «Mark Twain Cave»
«Οι Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ» (1876) του Mark Twain 
Hannibal, Μισούρι (ΗΠΑ)

Το αριστούργημα του Twain έκανε διάσημη αυτή τη μικρή σπηλιά. Αν και περιγράφεται ως απεριόριστη, χρειάζεται μόλις μιάμιση ώρα για να την περιεργαστείτε ολόκληρη.



13. IKEA
«Το κορίτσι με το τατουάζ» (2005 – 2007) του Steig Larsson 
Kungens Kurva, Σουηδία

Όταν πρόκειται για την επίπλωση ενός νέου διαμερίσματος, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα ΙΚΕΑ, ούτε καν το κορίτσι με το τατουάζ δράκου. Η Lisbeth Salander κάνει την επίσκεψή της στα ΙΚΕΑ στο δεύτερο βιβλίο της σειράς. Εσείς μπορείτε, όχι απλώς να επισκεφθείτε το ίδιο κατάστημα, αλλά να αγοράσετε και τα ίδια αντικείμενα με εκείνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης