Κύπρος: Επαφές Ακιντζί με θεσμούς της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Κύπρος: Επαφές Ακιντζί με θεσμούς της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, επιθυμία της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι η σύνδεση με την ΕΕ ως μια από τις «ίσες πτέρυγες του μελλοντικού ομόσπονδου κράτους, όχι η μειοψηφία κάποιας άλλης οντότητας»

Κύπρος: Επαφές Ακιντζί με θεσμούς της ΕΕ στις Βρυξέλλες
Η τoυρκοκυπριακή κοινότητα θα αποτελέσει μέρος της ΕΕ στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, δήλωσε χθες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Ακιντζί αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς και θα έχει σειρά επαφών με κοινοτικούς αξιωματούχους. Τον κ. Ακιντζί συνοδεύουν ο λεγόμενος υφυπουργός εξωτερικών και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Ερχάν Ερτσίν, ο ειδικός «προεδρικός γραμματέας» Τζενκ Γκουρτσάγκ και η συντονιστής για εξωτερικές υποθέσεις Ντενίζ Μπιριντζί.

Σε δηλώσεις κατά την αναχώρησή του, ο κ. Ακιντζί είπε πως στόχος είναι οι καλές σχέσεις με τους θεσμούς της ΕΕ, προσθέτοντας ότι θα έχει εντατικές επαφές.

Κλείσιμο
Όπως είπε, ο στόχος είναι η τουρκοκυπριακή κοινότητα είναι να πάρει τη θέση της αξίζει στους θεσμούς της ΕΕ κάτι που δεν μπορούσε να γίνει εδώ και 11 χρόνια παρά το ναι στο δημοψήφισμα και αυτό θα γίνει εφικτό μετά τη λύση.

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, επιθυμία της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι η σύνδεση με την ΕΕ ως μια από τις «ίσες πτέρυγες του μελλοντικού ομόσπονδου κράτους, όχι η μειοψηφία κάποιας άλλης οντότητας».

«Ξέρουμε τι θέλουμε. Επιθυμούμε μια διζωνική δικοινοτική ομόσπονδη λύση. Θα είμαστε πολιτικά ίσος εταίρος της λύσης και θα σε αυτό το πλαίσιο θα είμαστε μέρος της ΕΕ», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης