Τόγκο: Δείτε τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά βουντού στον κόσμο!

Τόγκο: Δείτε τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά βουντού στον κόσμο!

Σκοτεινά αντικείμενα που πιστεύεται ότι αποφέρουν όλα αυτά που επιθυμεί κάποιο που ασκεί βουντού, αποκαλύπτονται σε ένα αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ

Τόγκο: Δείτε τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά βουντού στον κόσμο!
Στην πρωτεύουσα του Τόγκο, Λομέ, υπάρχει μια υπαίθρια αγορά, πολύ διαφορετική από όλες τις άλλες. Εκεί, όποιος πάει, δεν θα βρει λαχανικά, φρούτα, ρούχα ή τουριστικά ενθύμια. Η Marche des Feticheurs είναι μια από τις πιο απόκοσμες αγορές του πλανήτη, καθώς αποτελεί επί της ουσίας μια μαύρη αγορά, από σατανιστικής πλευράς.

Στραγγισμένα κεφάλια από μαϊμούδες, κρανία από αντιλόπες, δέρμα από μωρό κροκόδειλου είναι μερικά από τα «ψώνια» που μπορεί να κάνει κάποιος, στη μεγαλύτερη αγορά βουντού του κόσμου, στην οποία το καλύτερο προϊόν είναι το φίλτρο της αγάπης που αποτελείται από το πασίγνωστο άρωμα Channel No. 5 αναμεμειγμένο με πολτοποιημένο χαμαιλέοντα.

Το βουντού που συνήθως ταυτίζεται με πρακτικές που γίνονται στην Αϊτή, αρχικώς προήλθε από τη Δυτική Αφρική και είναι δημοφιλές στο Τόγκο και το γειτονικό Μπενίν. Αυτό οδήγησε τη φωτογράφο Εμανουέλα Γκριέκο στην σχετικώς άγνωστη στο ευρύ κοινό, Αγορά Βουντού του Λομέ.

Δείτε τη δουλειά της:

Κλείσιμο
















































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης