Απολύθηκε Ρώσος ρεπόρτερ επειδή έκανε κριτική στον Πούτιν

Απολύθηκε Ρώσος ρεπόρτερ επειδή έκανε κριτική στον Πούτιν

Ο ρεπόρτερ Konstantin Goldenzweig εργαζόταν ως ανταποκριτής του κρατικού ρωσικού καναλιού NTV στο Βερολίνο - Στις 8 Ιουνίου έδωσε συνέντευξη σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό και αποκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο «κυνικό», ενώ μίλησε και για τον ρόλο του Κρεμλίνου στην ουκρανική κρίση

Απολύθηκε Ρώσος ρεπόρτερ επειδή έκανε κριτική στον Πούτιν
Ο Ρώσος ανταποκριτής του κρατικού καναλιού NTV στο Βερολίνο, Konstantin Goldenzweig, είδε την πόρτα της εξόδου από την δουλειά του, στις 8 Ιουνίου, αμέσως μετά την συνέντευξη που έδωσε σε γερμανικό κανάλι και αποκάλεσε τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου «κυνικό». Ο δημοσιογράφος ανέφερε στο γερμανικό κανάλι Phoenix Channel, ότι ο Πούτιν είναι «γνωστός κυνικός» και πρόσθεσε πως η παράταση του εμφυλίου στην Ανατολική Ουκρανία λειτούργησε ευνοϊκά για την Μόσχα. Στην ίδια συνέντευξη ο Ρώσος δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι ο Πούτιν αισθάνθηκε προσβεβλημένος από τον αποκλεισμό του από την Σύνοδο Κορυφής των G7 στη Βαυαρία.



Μετά την απόλυσή του, ο Ρώσος δημοσιογράφος μίλησε στην ενημερωτική ιστοσελίδα Meduza που έχει την έδρα της στη Ρίγα της Λετονίας και δήλωσε, ότι ντρέπεται που συμμετείχε «στην τρέλα της προπαγάνδας του Κρεμλίνου»! Ο ίδιος υποστήριξε πως εδώ και ενάμιση χρόνο η κρατική τηλεόραση στη Ρωσία εμφανίζει μια προπαγάνδα για την ουκρανική κρίση και αποκαλεί την κυβέρνηση του Κιέβου «χούντα του Κιέβου», ενώ ορισμένες σχετικές ειδήσεις έχουν κατασκευαστεί ανάλογα.

Κλείσιμο


Τα τελευταία χρόνια είχαν υπάρξει αποχωρήσεις εργαζομένων από το αγγλόφωνο κρατικό ρωσικό κανάλι RT, αλλά είναι η πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία, που ένας υψηλού προφίλ εργαζόμενος στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, έχει επικρίνει δημόσια τον πρόεδρο Πούτιν.




Ο  Konstantin Goldenzweig ζήτησε συγγνώμη για την συμμετοχή του στην «τρελή προπαγάνδα» της Μόσχας και υποστήριξε, κατά την συνέντευξή του στην Meduza, ότι είχε ήδη αποφασίσει να υποβάλει την παραίτησή του τον Ιούλιο, αλλά τον πρόλαβε η διευθύντρια του καναλιού, που του έδειξε την πόρτα της εξόδου, αφού έγινε έξαλλη με την συνέντευξή του στο γερμανικό κανάλι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης