Μελβούρνη: Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Μελβούρνη: Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Σήμανε συναγερμός εξαιτίας πιθανής πυρκαγιάς σε κινητήρα του

Μελβούρνη: Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος της Malaysia Airlines
Αεροσκάφος Airbus 330 της Malaysia Airlines πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σήμερα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας έπειτα από συναγερμό που σήμανε εξαιτίας πιθανής πυρκαγιάς σε κινητήρα του.

Η πτήση MH148 είχε μόλις απογειωθεί από τη Μελβούρνη και κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, την Κουάλα Λουμπούρ.

«Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στο πιλοτήριο σήμανε συναγερμός για 'φωτιά στον κινητήρα'. Το αεροσκάφος άδειασε τα καύσιμά του και επέστρεψε για να προσγειωθεί με ασφάλεια», ενώ στον διάδρομο προσγείωσης βρίσκονταν πυροσβεστικά οχήματα.

Κλείσιμο
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 300 άνθρωποι.

Η Malaysia Airlines εμπλέκεται σε δύο αεροπορικά δυστυχήματα το 2014, με την πτήση MH370 που εξαφανίστηκε πάνω από τον νότιο Ινδικό Ωκεανό τον περασμένο Μάρτιο και με την πτήση MH17 που κατερρίφθη πάνω από την Ουκρανία μερικούς μήνες αργότερα.

Το σημερινό περιστατικό ενδέχεται να κλονίσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη στον μαλαισιανό αερομεταφορέα, ο οποίος βρίσκεται "τεχνικά σε πτώχευση" και η πτωτική πορεία του οποίου είχε ξεκινήσει πολύ καιρό πριν από τα γεγονότα του περασμένου χρόνου.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης