Ιρλανδία: Απαγόρευσαν σε θύμα απαγωγής και βιασμού να κάνει έκτρωση

Ιρλανδία: Απαγόρευσαν σε θύμα απαγωγής και βιασμού να κάνει έκτρωση

Το θύμα αποφάσισε να διαφύγει στην γειτονική Βρετανία, όπου οι εκτρώσεις επιτρέπονται, όμως οι ιρλανδικές αρχές την σταμάτησαν στα σύνορα και την γύρισαν πίσω

Ιρλανδία: Απαγόρευσαν σε θύμα απαγωγής και βιασμού  να κάνει έκτρωση
Μουσουλμάνα  γυναίκα, θύμα απαγωγής, βασανισμού και βιασμού από τον αρχηγό μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης φανατικών που λυμαίνεται την χώρα της κατάφερε να αποδράσει και να φτάσει στην Ιρλανδία όπου  ζήτησε άσυλο και όπου στην πορεία οι γιατροί που την εξέτασαν την πληροφόρησαν πως ήταν έγκυος.

Σύμφωνα με τη την Βρετανική εφημερίδα Independent, το θύμα ζήτησε να υποβληθεί αμέσως σε έκτρωση πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αρχίσει μια καινούργια ζωή και να απαλλαγεί από το μαρτύριο.

Όμως οι Ιρλανδικές αρχές της αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα η απελπισμένη γυναίκα να αποφασίσει να διαφύγει στην γειτονική Βρετανία, όπου οι εκτρώσεις επιτρέπονται. Μάταια όμως, αφού στα σύνορα, οι ιρλανδικές αρχές την σταμάτησαν και την γύρισαν πίσω. 
Κλείσιμο

«Θα αυτοκτονήσω αν δεν ξεφορτωθώ αυτό το παιδί. Δεν το θέλω μέσα μου. Δεν θέλω να το συζητήσω. Δεν θέλω να γνωρίζω την ύπαρξή του. Δεν θέλω αν συνεχίσω την εγκυμοσύνη», ήταν τα λόγια που ξεστόμισε, η αγανακτισμένη και πληγωμένη γυναίκα, η οποία ξεκίνησε απεργία πείνας στο κέντρο κράτησης μεταναστών που την οδήγησαν.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από μετατραυματική διαταραχή και αυτοκτονικές τάσεις. Όμως κανένας δεν της πρόσφερε ιατρική υποστήριξη και κυρίως κανένας δεν της είπε ότι σύμφωνα με έναν καινούργιο νόμο που μόλις είχε υπογράψει ο πρόεδρος της χώρας Μάικλ Χίγκινς, η γυναίκα θα μπορούσε να υποβληθεί αμέσως σε έκτρωση, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Δίχως να τίθεται θέμα επιλογής, η γυναίκα επεβλήθη σε καισαρική τομή. Την εξανάγκασαν να αποδεχθεί την καισαρική, ουσιαστικά απειλώντας την ότι αν δεν την δεχόταν θα την κρατούσαν μέσα στο νοσοκομείο μέχρι να έρθει η στιγμή του φυσιολογικού τοκετού», δηλώνει η δικηγόρος της.

 Σήμερα, η ιστορία της κοπέλας έχει ξεφύγει από τα Ιρλανδικά σύνορα. Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τη χώρα ότι αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως σκεύη τεκνοποίησης και ζητά να αλλάξουν οι νόμοι προκειμένου γυναίκες να μην πέφτουν θύματα εξαπάτησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης