Ηλικιωμένη που θα πετούσε προς Αθήνα κατέληξε στη... Μάλτα λόγω γκάφας της EasyJet

Ηλικιωμένη που θα πετούσε προς Αθήνα κατέληξε στη... Μάλτα λόγω γκάφας της EasyJet

Η εταιρεία άφησε τον περασμένο μήνα μία ηλικιωμένη γυναίκα 84 ετών να επιβιβαστεί σε λάθος πτήση και να πετάξει σε λάθος προορισμό έπειτα από μία σειρά παραλείψεων και λαθών

Ηλικιωμένη που θα πετούσε προς Αθήνα κατέληξε στη... Μάλτα λόγω γκάφας της EasyJet
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρείας χαμηλού κόσμους στη Βρετανία, η EasyJet, άφησε τον περασμένο μήνα μία ηλικιωμένη γυναίκα 84 ετών να επιβιβαστεί σε λάθος πτήση και να πετάξει σε λάθος προορισμό έπειτα από μία σειρά παραλείψεων και λαθών, αναφέρει δημοσίευμα της Independent.

H Αργυρώ Αρετάκη που δεν μιλάει αγγλικά και έχει κινητικά προβλήματα είχε κλείσει εισιτήριο σε μία πτήση από Μάντσεστερ προς Αθήνα με την EasyJet στις 18 Μαΐου. Ο γιος της, Δημήτρης Αρετάκης, την συνόδεψε στο αεροδρόμιο όπου είχε κανονίσει να την παραλάβει το προσωπικό της εταιρείας για να την οδηγήσει στην πύλη της.

Ωστόσο, κανείς δεν ήρθε να την παραλάβει στην είσοδο του αεροδρομίου και έτσι η γυναίκα, φοβούμενη μη χάσει την πτήση της, αποφάσισε να σηκωθεί από την αναπηρική καρέκλα και να ακολουθήσει το πλήθος για να φτάσει μόνη της στην πύλη.

Κλείσιμο
Δυστυχώς, αν και κατάφερε να φτάσει στο σωστό σημείο, το γεγονός ότι η πτήση της προς Αθήνα είχε παρόμοιο αριθμό με την πτήση για Μάλτα (η οποία αναχωρούσε από τη διπλανή πύλη) μπέρδεψε την ηλικιωμένη γυναίκα, που στάθηκε και περίμενε σε λάθος ουρά.

Και ενώ το μπέρδεμα θα έπρεπε να λυθεί σε αυτό ακριβώς το σημείο, με τον έλεγχο της κάρτας επιβίβασης της 84χρονης που έγραφε διαφορετικό προορισμό, το προσωπικό εδάφους άφησε κανονικότατα τη γυναίκα να επιβιβαστεί. 

Μάλιστα, όταν στο αεροπλάνο βρήκε τη θέση της κατειλημμένη, έδειξε ξανά την κάρτα επιβίβασή της στην αεροσυνοδό που απλώς της υπέδειξε ένα άλλο, κενό κάθισμα. Έτσι, η ηλικιωμένη κατέληξε να ταξιδέψει μέχρι τη Μάλτα, ενώ οι αποσκευές της βρίσκονταν στο αεροπλάνο για Αθήνα όπου, παραδόξως, κανείς την αναζήτησε!

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η ταλαιπωρία της κας Αρετάκη κράτησε συνολικά δύο μέρες αφού, παρά τη σειρά των σοβαρότατων λαθών της, η εταιρεία δεν εξασφάλισε εισιτήριο στη γυναίκα για την απευθείας πτήση Μάλτας-Αθήνας, αλλά την ανάγκασε να επιστρέψει στο Μάντσεστερ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν, το οποίο χαρακτήρισε ως μεμονωμένο και δήλωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα ώστε τα άτομα περιορισμένης κινητικότητας να λαμβάνουν πιο εξειδικευμένη βοήθεια  στα ταξίδια τους με την EasyJet.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης