Παρίσι: Τα «λουκέτα της αγάπης»... έπεσαν βαριά στη γέφυρα Pont Des Arts

Παρίσι: Τα «λουκέτα της αγάπης»... έπεσαν βαριά στη γέφυρα Pont Des Arts

Οι Αρχές ξεκίνησαν να τα απομακρύνουν - Αντιδρούν οι τουρίστες - Το κενό που θα προκύψει βγάζοντας όλες τις κλειδαριές θα καλυφθεί από έργα καλλιτεχνών και εν συνεχεία θα αντικατασταθεί από βιτρό

Παρίσι: Τα «λουκέτα της αγάπης»... έπεσαν βαριά στη γέφυρα Pont Des Arts
Tα σύμβολα της αγάπης χιλιάδων τουριστών που κρέμονται από την περίφημη γέφυρα του Σηκουάνα, Pont Des Arts, απομακρύνονται άρον άρον, αφού το βάρος τους δεν μπορεί πλέον να το αντέξει η γέφυρα.

Οι δημοτικές αρχές των Παρισίων έχουν ξεκινήσει από χτες να αφαιρούν τα «λουκέτα της αγάπης», βάρους 45 τόνων, με τα οποία οι Γάλλοι κλειδώνουν την αγάπη τους.



Τα ζευγάρια κλειδώνουν το λουκέτο και εν συνεχεία πετούν το κλειδί στο ποτάμι, όμως μετά το περιστατικό που σημειώθηκε πέρυσι, με ένα μέρος του κιγκλιδώματος να καταρρέει υπό το βάρος του μετάλλου -ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν άνθρωποι- οι δημοτικές αρχές του Παρισιού αποφάσισαν να λάβουν δραστικά μέτρα.
Κλείσιμο

Επικαλούμενος την ασφάλεια των πολιτών, ο Μπρουνό Ζουλιάρ, αντιδήμαρχος του Παρισιού, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα αφαιρεθούν συνολικά ένα εκατομμύρια λουκέτα, το βάρος των οποίων αγγίζει τους 45 τόνους.



Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, το κενό που θα προκύψει βγάζοντας όλες τις κλειδαριές θα καλυφθεί από έργα καλλιτεχνών και εν συνεχεία θα αντικατασταθεί από βιτρό. Ωστόσο, τα σχέδια του Δήμου των Παρισίων δεν βρίσκουν σύμφωνους τους τουρίστες.

«Είναι πραγματικά κρίμα», υποστηρίζει ο 57χρονος Ζαν έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφο του. Για τον Γκιγέρμο από την Αργεντινή, που ήταν έτοιμος να σφραγίσει την αγάπη του και να ευχηθεί να βάλει βέρα στο δεξί το συντομότερο, θα μπορούσαν οι δημοτικές αρχές των Παρισίων να συγκεντρώσουν όλα τα λουκέτα και να κάνουν απ΄αυτά ένα άγαλμα ή ένα μνημείο.



Υπάρχει βέβαια και κάποιος που έδωσε μια εναλλακτική λύση με την οποία όλοι μένουν ευχαριστημένοι.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ο Κόλιν Κόβακς, ένας Βρετανός αρχιτέκτονας που ζει στην Πόλη του Φωτός δίνει την δική του εκδοχή: Να αντικατασταθούν τα κιγκλιδώματα πάνω στα οποία βρίσκονταν τα λουκέτα της αγάπης από πάνελ που θα είναι φτιαγμένα από πλεξιγκλάς και θα μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν. Πάνω σε αυτά θα μπορούν οι τουρίστες να... προσυπογράφουν με στιλό την αγάπη τους...




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης