Στην εντατική ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ

Στην εντατική ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ

Σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού ο 85χρονος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας έπειτα από επέμβαση στο έντερο - «Κρίσιμη» η κατάστασή του σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel

Στην εντατική ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ
Στην εντατική μονάδα νοσοκομείου της Χαϊδελβέργης νοσηλεύεται ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ.

Την πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα το γερμανικό περιοδικό «Bunte», το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του 85χρονου πολιτικού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού, ο 85χρονος «παρέμεινε αναίσθητος για μεγάλο χρονικό διάστημα έπειτα από επέμβαση στο έντερο» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης.

Κλείσιμο
Παράλληλα, το περιοδικό Der Spiegel περιγράφει την κατάστασή του «κρίσιμη», επικαλούμενο πληροφορίες του περιβάλλοντός του, ενώ διευκρινίζει πως ο αρχιτέκτονας της γερμανικής ενοποίησης βρίσκεται στην εντατική εδώ και τρεις εβδομάδες.

Αρχικά, τη νοσηλεία του στην εντατική δεν είχε επιβεβαιώσει η γερμανική κυβέρνηση, ούτε η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, της οποίας ήταν ηγέτης ο Κολ.

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα, ωστόσο, το γραφείο του Κολ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως η κατάσταση του 85χρονου «εξελίσσεται καλά δεδομένων των συνθηκών».
Το γραφείο του πρώην καγκελαρίου επισήμανε πως ο Κολ υποβλήθηκε σε διπλή επέμβαση τον τελευταίο καιρό, μία στις αρχές του περασμένου Μαΐου έπειτα από πτώση και η δεύτερη στο έντερο. 

Ο Χέλμουτ Κολ, προσθέτει η ανακοίνωση, ανέρρωσε από την πρώτη επέμβαση στο ισχίο και επόμενο βήμα είναι η μεταφορά του σε κέντρο αποκατάστασης, που όπως αναφέρει το γραφείο θα συνδυάσει με διακοπές.

Ο Κολ είναι ο καγκελάριος που έχει υπηρετήσει τις περισσότερες θητείες μεταπολεμικά στη Γερμανία, από το 1982 έως το 1998, ενώ από το 2008 όταν υπέστη τραύμα στον εγκέφαλο, έπειτα από πτώση στην κατοικία του, βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης