Σαουδική Αραβία: «Ήρωες» οι φρουροί που θυσιάστηκαν αποτρέποντας τρομοκρατικό χτύπημα

Σαουδική Αραβία: «Ήρωες» οι φρουροί που θυσιάστηκαν αποτρέποντας τρομοκρατικό χτύπημα

Τζιχαντιστής ντυμένος με μπούρκα επιχείρησε να εισβάλει στο τέμενος - Τον σταμάτησαν πριν αιματοκυλήσει το τζαμί

Σαουδική Αραβία: «Ήρωες» οι φρουροί που θυσιάστηκαν αποτρέποντας τρομοκρατικό χτύπημα
Οι φρουροί που θυσίασαν τη ζωή τους για να αποτρέψουν αιματοκύλισμα σε σιιτικό τέμενος στη Σαουδική Αραβία τιμώνται σαν ήρωες από την τοπική κοινωνία της πόλης Νταμάμ.

Οι άνδρες που ήταν εθελοντές φύλακες του τεμένους έχασαν τη ζωή τους όταν τζιχαντιστής μεταμφιεσμένος με μπούρκα προσπάθησε να εισχωρήσει στο τέμενος την ώρα της προσευχής.

Οι νεαροί τον πλησίασαν και αφού αντιλήφθηκαν ύποπτες κινήσεις τον κυνήγησαν, αλλά ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, με αποτέλεσμα να χάσουν ακαριαία τη ζωή τους.

Λίγη ώρα μετά το τραγικό περιστατικό, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο φίλων. Πρόκειται, λοιπόν, για τους Μοχάμεντ Χασάν Αλί μπιν Ισα και Αμπντούλ-Τζαλίλ αλ-Αρμπάς, οι οποίοι τιμώνται από την τοπική κοινωνία σαν ήρωες.

«Έσωσαν τη ζωή πολλών ανθρώπων με το να σταματήσουν τον βομβιστή και να τον αποτρέψουν να μπει στο εσωτερικό του τζαμιού», δήλωσε ένας ντόπιος μιλώντας στο δίκτυο Middle East Eye. «Είναι κι οι δύο ήρωες», πρόσθεσε ο άνδρας.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Associated Press ο Αμπντούλ-Τζαλίλ αλ-Αρμπάς είχε μόλις επιστρέψει από σπουδές στις ΗΠΑ και επρόκειτο να παντρευτεί τις ερχόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, αναφέρεται πως η μητέρα των δύο φίλων είναι διάσημη δημοσιογράφος σε εφημερίδα του βασιλείου.

Παράλληλα, βίντεο δόθηκαν στη δημοσιότητα που καταγράφουν τους πυκνούς καπνούς να έχουν καλύψει την περιοχή, λίγα λεπτά μετά την επίθεση αυτοκτονίας.

Όλα αυτά, έπειτα από ανάλογο περιστατικό σε τζαμί προ πέντε ημερών στην επαρχία Κατίφ που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 21 ανθρώπων.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης