Βίντεο: Δείτε τη στιγμή που μία γυναίκα αγγίζει το πρόσωπο του νεκρού αδελφού της σε έναν άλλο άνδρα

Βίντεο: Δείτε τη στιγμή που μία γυναίκα αγγίζει το πρόσωπο του νεκρού αδελφού της σε έναν άλλο άνδρα

«Αυτό είναι το πρόσωπο με το οποίο μεγάλωσα», δήλωσε η αδελφή του δότη - Ο Ρίτσαρντ Νόρις αυτοπυροβολήθηκε και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου

Βίντεο: Δείτε τη στιγμή που μία γυναίκα αγγίζει το πρόσωπο του νεκρού αδελφού της σε έναν άλλο άνδρα
Ήταν το 2012 όταν έπειτα από χειρουργική επέμβαση 36 ωρών ο Ρίτσαρντ Νόρις από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ απέκτησε το νέο του πρόσωπο.

Ο «άνθρωπος χωρίς πρόσωπο», όπως είχε γίνει γνωστός ο Νόρις, το 1997 έχασε τη μύτη, το σαγόνι, τα χείλη, τη γλώσσα, τα δόντια και τα ζυγωματικά έπειτα από ατύχημα με όπλο.

Ο άνδρας υπό την επήρεια αλκοόλ και σε ηλικία μόλις 22 ετών κατά την επιστροφή του στην κατοικία του διαπληκτίστηκε με την μητέρα του και κρατώντας ένα όπλο στο χέρι την απειλούσε ότι θα αυτοπυροβοληθεί. Όταν τελικά το όπλο εκπυρσοκρότησε το μισό πρόσωπο του 22χρονου… εξαφανίστηκε.


Κλείσιμο

Ο άνδρας στάθηκε ωστόσο τυχερός καθώς δεν έχασε τη ζωή του και έπειτα από πολλά χρόνια βρέθηκε δότης για την πολυπόθητη μεταμόσχευση προσώπου.

Ο 21χρονος Τζόσουα Αβερσάνο έχασε τη ζωή του ενώ όχημα τον παρέσυρε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο. Η απώλειά του, ωστόσο, έδωσε ελπίδα στον Νόρις, καθώς οι γιατροί πίστεψαν πως θα μπορούσε να είναι συμβατός δότης για την περίπτωσή του.



Έπειτα από τη συναίνεση της οικογένειας του Αβερσάνο, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε η επέμβαση και από το 2012 και έπειτα ο Νόρις μπορεί πλέον να κοιτάζεται στον καθρέπτη και να αναγνωρίζει τον εαυτό του.

Ύστερα από τρία χρόνια και με πρωτοβουλία της αυστραλιανής τηλεοπτικής εκπομπής «60 Minutes» πραγματοποιήθηκε η συγκλονιστική συνάντηση της αδελφής του Αβερσάνο με τον Νόρις.



Για πρώτη φορά, λοιπόν, η Ρεμπέκα Αβερσάνο είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το πρόσωπο του χαμένου αδελφού της στο σώμα του Νόρις.

«Αυτό είναι το πρόσωπο με το οποίο μεγάλωσα», δήλωσε η νεαρή γυναίκα, η οποία όπως καταγράφεται σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει συγκινημένη από την συνάντηση.
«Σε πειράζει αν το αγγίξω;», ρωτά τον Νόρις και στη συνέχεια χαϊδεύει το πρόσωπο του άνδρα.

Όσο για τους γονείς του Αβερσάνο δηλώνουν σίγουροι για την απόφαση που πήραν να εγκρίνουν τη μεταμόσχευση του προσώπου του γιου τους.



«Μπορούμε να δούμε τον γιο μας σε εκείνον. Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που μοιάζουν απόλυτα στον γιο μας», δήλωσε η Γκουέν Αβερσάνο, μητέρα του άτυχου 21χρονου, η οποία εξέφρασε τη χαρά της που μία τραγική απώλεια όπως αυτή του παιδιού της βοήθησε έναν άλλο άνθρωπο.

Ο ίδιος ο Νόρις έπειτα από τρία χρόνια που έχει υποβληθεί στην επέμβαση δηλώνει πλέον πως όταν κοιτάζει στον καθρέπτη βλέπει τον εαυτό του και όχι ένα τέρας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης