Σαουδική Αραβία: Τέσσερις νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστή σε τζαμί

Σαουδική Αραβία: Τέσσερις νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστή σε τζαμί

Ο δράστης ήταν ντυμένος με μπούρκα - Τον σταμάτησαν άνδρες ασφαλείας πριν εισέλθει στο τέμενος - Μέσα σε μία εβδομάδα δύο τρομοκρατικές ενέργειες

Σαουδική Αραβία: Τέσσερις νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστή σε τζαμί
Η δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σημειώθηκε στην Σαουδική Αραβία μέσα σε μόλις πέντε ημέρες, όταν οδηγός ζωσμένος με εκρηκτικά οδήγησε αυτοκίνητο σε σιιτικό τέμενος στην πόλη Νταμάμ.



Όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ο άνδρας που πυροδότησε τα εκρηκτικά στο χώρο στάθμευσης του τεμένους σκορπώντας το θάνατο σε τέσσερις ανθρώπους.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του βασιλείου ανακοίνωσε πως ο βομβιστής είχε σταθμεύσει το όχημά του στην είσοδο του τζαμιού κατά τη διάρκεια της προσευχής.
Κλείσιμο



Ωστόσο, δεν κατάφερε να εισέλθει στο τέμενος, καθώς οι υπεύθυνοι ασφαλείας πλησίασαν το όχημα και εκείνη την στιγμή ο οδηγός πυροδότησε τα εκρηκτικά.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να αποτρέψουν τρομοκρατικό έγκλημα που είχε στόχο τους πιστούς», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων.



Την ίδια ώρα, πηγή δήλωσε στο Associated Press ότι ο τρομοκράτης ήταν ντυμένος με μπούρκα και πυροδότησε τα εκρηκτικά αφού οι φρουροί τον σταμάτησαν.

Επισημαίνεται, πως οι τοπικές θρησκευτικές αρχές έχουν καλέσει τις γυναίκες να μην πλησιάζουν σε τζαμιά κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής καθώς δεν είναι δυνατός ο έλεγχός τους.

Όλα αυτά, έπειτα από την επίθεση σε τζαμί προ πέντε ημερών στην επαρχία Κατίφ που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 21 ανθρώπων.



Όπως στην περίπτωση της παραπάνω φονικής επίθεσης και για αυτή η προσπάθεια αιματοκυλίσματος σε πιστούς, την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Λίγη ώρα, μάλιστα, οι τζιχαντιστές μέσω Twitter ανήρτησαν μήνυμα, στο οποίο ανέφεραν το όνομα του δράστη.

Ο Αμπού Τζαντάλ αλ-Ζιζράουι, λοιπόν, είναι ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος όπως επισημαίνεται στη σχετική ανάρτηση «κατάφερε να πετύχει τον στόχο του παρά τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας».

Στο μεταξύ, η περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνό καπνό, ενώ στο σημείο συγκεντρώθηκε πλήθος πολιτών, ενώ στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν εικόνες με τη σορό ενός άνδρα, φέρεται να είναι ο δράστης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης