ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ιράκ: Εμφανίστηκε στο Ραμάντι ο «τυφλός δικαστής» του ISIS

Ιράκ: Εμφανίστηκε στο Ραμάντι ο «τυφλός δικαστής» του ISIS

Κάτοικοι της πόλης ανέφεραν πως ένας τυφλός μονόχειρας άνδρας με το κεφάλι του καλυμμένο με γάζες εκφώνησε έναν λόγο χθες μετά την απογευματινή προσευχή στο τζαμί της πρωτεύουσας της επαρχίας Άνμπαρ

Ιράκ: Εμφανίστηκε στο Ραμάντι ο «τυφλός δικαστής» του ISIS
Ένα ανώτατο στέλεχος των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) γνωστός ως «ο τυφλός δικαστής» έκανε την εμφάνιση του στην ιρακινή πόλη Ραμάντι, σε μια προσπάθεια να διατρανώσει την κυριαρχία της οργάνωσης στην πόλη, την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ και σιιτικές πολιτοφυλακές ετοιμάζονται να εξαπολύσουν αντεπίθεση για να την ανακαταλάβουν.

Κάτοικοι της πόλης ανέφεραν πως ένας τυφλός μονόχειρας άνδρας με το κεφάλι του καλυμμένο με γάζες εκφώνησε έναν λόγο χθες μετά την απογευματινή προσευχή στο τζαμί της πρωτεύουσας της επαρχίας Άνμπαρ.

Ο Ιρακινός ειδικός σε θέματα ασφάλειας Χισάμ Αλ Χασίμι, που παρακολουθεί στενά τους σκληροπυρηνικούς μαχητές, εκτίμησε ότι ο άνδρας αυτός είναι ο Αλί Ατίγια αλ Τζουμπούρι, γνωστός και ως Αμπού Άσιμ, ή «τυφλός δικαστής του Ισλαμικού Κράτους».

Κλείσιμο
«Αυτός ο ιερωμένος που εμφανίστηκε στο Ραμάντι χθες είναι διάσημος», δήλωσε ο Χασίμι. «Είναι ο δεύτερος τη τάξει στην εσωτερική θρησκευτική ιεραρχία της οργάνωσης, μετά τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και ο πέμπτος τη τάξει (της ιεραρχίας) της οργάνωσης Ντάες», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας το αραβικό όνομα του ΙΚ.

Ο Χασίμι έκρινε πως η εμφάνιση του είχε σκοπό να μεταστρέψει υπέρ του ΙΚ τους κατοίκους της πόλης, πολλοί εκ των οποίων είχαν ταχθεί υπέρ της ιρακινής κυβέρνησης και πολέμησαν εναντίον των τζιχαντιστών μέχρι την ήττα τους την 17η Μαΐου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης