Τα καλά νέα της ημέρας: Η Αλ Νούσρα δεν θέλει να επιτεθεί στη Δύση

Τα καλά νέα της ημέρας: Η Αλ Νούσρα δεν θέλει να επιτεθεί στη Δύση

Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα έχει ως πρωταρχικό στόχο την ανατροπή του Σύρου προέδρου Άσαντ

Τα καλά νέα της ημέρας: Η Αλ Νούσρα δεν θέλει να επιτεθεί στη Δύση
Μπορεί τον τελευταίο καιρό η Δύση να έχει μπει στο στόχαστρο τρομοκρατικών οργανώσεων με πρώτη από όλες το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, υπάρχουν και… καλά νέα.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα που αποτελεί το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Συρία, δεν σκοπεύει να επιτεθεί στη Δύση, τουλάχιστον προς το παρόν.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, η ομάδα έχει ως πρωταρχικό σκοπό την ανατροπή του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, επομένως, δεν έχει… χρόνο να σχεδιάσει οποιαδήποτε επίθεση κατά της Ευρώπης ή των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής του Μετώπου Αλ Νούσρα, Αμπού Μοχάμεντ αλ-Τζουλάνι, δήλωσε στο δίκτυο Al Jazeera πως αυτή τη στιγμή η οργάνωση επιχειρεί να καταλάβει τη Δαμασκό και πως με αυτό τον τρόπο θα επισπευσθεί η ανατροπή του Σύρου προέδρου.

Βέβαια, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η οργάνωση έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί εαυτόν από τις επιθέσεις των ΗΠΑ.

«Το Μέτωπο Αλ Νούσρα δεν έχει κανένα σχέδιο ή οδηγίες να στοχεύσει στη Δύση», δήλωσε ο αλ-Τζουλάνι, του οποίου το πρόσωπο δεν αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον Αχμέντ Μανσούρ.

«Βρισκόμαστε εδώ για να εκπληρώσουμε μία αποστολή, να πολεμήσουμε το καθεστώς και τους πράκτορές του στο έδαφος, ακόμα και την Χεζμπολάχ και άλλους», πρόσθεσε η ηγέτης της Αλ Νούσρα.

Την ίδια στιγμή, δήλωσε πως έχουν ληφθεί σαφείς οδηγίες να μην χρησιμοποιείται η Συρία σαν εφαλτήριο για επίθεση κατά των ΗΠΑ ή της Ευρώπης ώστε να μην σαμποταριστεί η πραγματική αποστολή κατά του συριακού καθεστώτος.

Την ίδια ώρα, ωστόσο επισήμανε πως είναι ανοιχτές οι επιλογές για την επίθεση κατά Αμερικανών «αν συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά της Συρίας».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους Αλεβίτες της χώρας να εγκαταλείψουν τα όπλα και τον Σύρο πρόεδρο, προσθέτοντας πως αν δεν στείλουν τους άνδρες τους να πολεμήσουν για τον Άσαντ τότε «μπορούν να είναι αδέλφια μας».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης