Η... «επανάσταση των ρομπότ» στην Ιαπωνία

Η... «επανάσταση των ρομπότ» στην Ιαπωνία

Ρομπότ καλωσορίζει πελάτες καταστήματος στο κεντρικό Τόκιο - Χαμογελαστό και φορώντας ένα παραδοσιακό κιμονό δύσκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος πως πρόκειται για μηχανή και όχι για άνθρωπο 

Η... «επανάσταση των ρομπότ» στην Ιαπωνία
Σάλο έχει προκαλέσει το χαμογελαστό ρομπότ που καλωσορίζει τους πελάτες του καταστήματος Mitsukoshi στο κεντρικό Τόκιο. 

Το ρομπότ, που κατασκευάστηκε από την Toshiba και φοράει ένα παραδοσιακό κιμονό, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο ζωντανές μπορούν να δείχνουν αυτές οι συσκευές. 

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός Shinzo Abe έκανε λόγο για την «επανάσταση των ρομπότ». Τα πλεονεκτήματα τους είναι ότι μπορούν να αναγνωρίζουν πρόσωπα και φωνές και έτσι αυτά τα μηχανήματα μπορούν να βοηθήσουν την χώρα να ξεπεράσει προβλήματα αναπηρίας από την ταχεία γήρανση του πληθυσμού αλλά και να βοηθήσουν συμβάλλοντας στη μείωση του εργατικού δυναμικού.   

Κλείσιμο
Σε συνέδριο σχετικό με την ρομποτική που έγινε στις 15 Μαϊού ο Abe κάλεσε τις επιχειρήσεις να διαδώσουν τη χρήση της ρομποτικής από τα εργοστάσια ευρείας κλίμακας σε κάθε γωνιά της κοινωνίας. 

Λέγεται ότι περίπου 200 εταιρείες και πανεπιστήμια ωθούνται από την κυβέρνηση ώστε να εμβαθύνουν στην έξυπνη χρήση των μηχανημάτων στον τομέα της μεταποίησης, των αλυσίδων εφοδιασμού, την κατασκευή, και την υγειονομική περίθαλψη.

Ωστόσο, η κυβέρνηση λέει ότι η πρώτη θέση της Ιαπωνίας είναι σε κίνδυνο. Η Κίνα  έχει 530 εταιρείες ρομποτικών, και το μερίδιο αγοράς της στην χώρα αυξήθηκε από 4 τοις εκατό το 2012 σε 13 τοις εκατό το 2014 γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ανταγωνιστική. 

«Η Κίνα πλησιάζει γρήγορα», παρόλο που η ποιότητα παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα, λέει ο Wang Tianran, ένας ειδικός ρομποτικής από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης