Σ. Αραβία: Δυο ανώτατα στελέχη της Χεζμπολάχ χαρακτηρίστηκαν «τρομοκράτες»

Σ. Αραβία: Δυο ανώτατα στελέχη της Χεζμπολάχ χαρακτηρίστηκαν «τρομοκράτες»

Το πρακτορείο SPA ανέφερε ότι ο ένας ονομάζεται Χαλίλ Γιούσεφ Χαρμπ, διοικητής των δυνάμεων της Χεζμπολάχ στην Υεμένη, και ο δεύτερος ονομάζεται Μοχάμεντ Καμπάλαν και είχε καταδικαστεί από ένα αιγυπτιακό δικαστήριο ερήμην το 2010 για δραστηριότητες στη χώρα

Σ. Αραβία: Δυο ανώτατα στελέχη της Χεζμπολάχ χαρακτηρίστηκαν «τρομοκράτες»
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας χαρακτήρισαν τρομοκράτες δύο ανώτερα στελέχη της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ με την κατηγορία της συμμετοχής του στην εξάπλωση «χάους και αστάθειας», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

«Όσο η Χεζμπολάχ επιδιώκει στην εξάπλωση του χάους και της αστάθειας και εξαπολύει τρομοκρατικές επιθέσεις καθώς και εγκληματικές και παράνομες δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχίσει να ανακηρύσσει ακτιβιστές, τον ηγέτη και τους φορείς της Χεζμπολάχ και να επιβάλει κυρώσεις σε αυτούς», ανέφερε μια ανακοίνωση.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι ο ένας ονομάζεται Χαλίλ Γιούσεφ Χαρμπ, διοικητής των δυνάμεων της Χεζμπολάχ στην Υεμένη, και ο δεύτερος ονομάζεται Μοχάμεντ Καμπάλαν και είχε καταδικαστεί από ένα αιγυπτιακό δικαστήριο ερήμην το 2010 για δραστηριότητες στη χώρα.

Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής –οι οποίες είχαν χαρακτηρίσει τα δύο στελέχη αυτά της Χεζμπολάχ τρομοκράτες το 2013, για «επιχειρήσεις» τους στην Μέση Ανατολή– χαιρέτισαν την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας.
«Η σημερινή απόφαση της Σαουδικής Αραβίας ακτινοβολεί την στενή αντιτρομοκρατική συνεργασία και συνεργασία ανταλλαγής πληροφοριών που έχουμε και επιδιώκουμε να την επεκτείνουμε περισσότερο», δήλωσε ο αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και οικονομικών πληροφοριών Άνταμ Σούμπιν.

Κλείσιμο
Το πρακτορείο SPA ανέφερε πως το βασίλειο επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στα δύο στελέχη της Χεζμπολάχ, περιλαμβανομένου και του παγώματος των περιουσιακών τους στοιχείων και απαγόρευσε κάθε οικονομική συναλλαγή Σαουδαράβων μαζί τους.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας τον Μάρτιο του περασμένου έτους χαρακτήρισε τρομοκρατικές οργανώσεις αρκετές ισλαμιστικές οργανώσεις εντός της χώρας και στο εξωτερικό, περιλαμβανομένης της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης