Το... φυσάει και δεν κρυώνει ο Ερντογάν: «Αυθαίρετο» το Λευκό Παλάτι του!

Το... φυσάει και δεν κρυώνει ο Ερντογάν: «Αυθαίρετο» το Λευκό Παλάτι του!

Οι εργασίες κατασκευής του κόστους 650.000.000 δολαρίων Ak Saray των 1.100 δωματίων σε έκταση 300.000 τετραγωνικών μέτρων εντός της Δασικής Φάρμας Ατατούρκ, έπρεπε να σταματήσουν μετά από σχετική απόφαση που είχε εκδοθεί πέρυσι

Το... φυσάει και δεν κρυώνει ο Ερντογάν: «Αυθαίρετο» το Λευκό Παλάτι του!
Το πολυδιαφημισμένο και πανάκριβο Λευκό Παλάτι του «σουλτάνου», Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μόλις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου, χαρακτηρίστηκε «αυθαίρετο» από το αντίστοιχο Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει οργανώσεις και θεσμούς, όπως η Ενωση Αρχιτεκτόνων, που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ενάντια στην κατασκευή του Παλατιού και είχαν κερδίσει πέρυσι την υπόθεση στο 5ο Διοικητικό Δικαστήριο της Αγκυρας. Σύμφωνα με την απόφαση εκείνη, οι εργασίες κατασκευής του κόστους 650.000.000 δολαρίων Ak Saray των 1.100 δωματίων σε έκταση 300.000 τετραγωνικών μέτρων εντός της Δασικής Φάρμας Ατατούρκ, έπρεπε να σταματήσουν.

Ωστόσο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τότε ακόμη ήταν πρωθυπουργός, είχε διαφορετική άποψη και αφού δήλωσε πως «εάν έχουν τη δύναμη ας έρθουν να το γκρεμίσουν», έδωσε εντολή να συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες εντός της δασικής έκτασης, η οποία είχε χαρακτηριστεί «δασική» από τον ίδιο τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ. Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας είχε ξαναβγάλει σχετική απόφαση πριν από έναν χρόνο, υιοθετώντας στην ουσία την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για παύση των εργασιών.

Κλείσιμο
Με τη χθεσινή του απόφαση, προχωράει ένα βήμα παραπέρα και χαρακτηρίζει «αυθαίρετο» το κτίσμα, κάτι που είναι άγνωστο τι συνέπειες μπορεί να έχει για το Ak Saray. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Ενωση Αρχιτεκτόνων είχε ζητήσει μεταξύ άλλων να δημοσιευθεί η άδεια δόμησης εντός της δασικής φάρμας, κάτι που η πλευρά του Ερντογάν απέφυγε να γίνει καθώς η άδεια δόμησης χαρακτηρίστηκε ως «κρατικό απόρρητο».

Η νέα απόφαση του τουρκικού ΣτΕ έρχεται λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες, στις οποίες το κυβερνόν Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να σημειώσει σημαντικές απώλειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης