Βρετανία: Παραιτείται ο Τόνι Μπλερ από ειδικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή

Βρετανία: Παραιτείται ο Τόνι Μπλερ από ειδικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή

Ο ίδιος έγραψε σήμερα στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του Ειδικού Απεσταλμένου, την οποία κατέχει από το 2007 - Θα παραμείνει δραστήριος σε θέματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή

Βρετανία: Παραιτείται ο Τόνι Μπλερ από ειδικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή
Από τη θέση του εκπροσώπου του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή πρόκειται να παραιτηθεί στα τέλη Ιουνίου ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, όπως ανέφεραν σήμερα διπλωματικές πηγές.

Ο ίδιος ο Τόνι Μπλερ έγραψε σήμερα στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του Ειδικού Απεσταλμένου, την οποία κατέχει από το 2007.

Ωστόσο, η παραίτησή του «θα ισχύσει από τα τέλη του επόμενου μήνα» είπε μια πηγή προσκείμενη στο Κουαρτέτο, της ομάδας που αποτελείται από τον ΟΗΕ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία και έχει ως στόχο να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό από το γραφείο του Μπλερ στο Λονδίνο.

Παρ’όλα αυτά, διευκρινίζεται πως θα «παραμείνει δραστήριος σε θέματα που αφορούν στην περιοχή».
Κλείσιμο

Όπως δήλωσε πηγή στο BBC ο κ. Μπλερ δεσμεύεται πλήρως στην ενίσχυση της διεθνούς κοινότητας και το έργο της σχετικά με το παλαιστινιακό ζήτημα για να σημειωθεί πρόοδος στην λύση δύο κρατών.

«Πιστεύει ότι μπορεί να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες μέσα από την συνεργασία με τους παίκτες-κλειδιά της περιοχής, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλους, δίχως να έχει επίσημο ρόλο», δήλωσε η πηγή στο βρετανικό δίκτυο.

Την ίδια ώρα, εξήγησε πως ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας πιστεύει πως μία εντελώς νέα προσέγγιση στο παλαιστινιακό πρέπει να εφαρμοστεί για το θέμα της λύσης δύο κρατών.

«Ο κ. Μπλερ τώρα θα συγκεντρωθεί στην ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα σε Ισραήλ και τον ευρύτερο αραβικό κόσμο, που πιστεύει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην στήριξη των διεθνών προσπαθειών στην επίλυση του αδιεξόδου στην ειρηνευτική διαδικασία», πρόσθεσε η πηγή.

«Θα εστιάσει και στην ενθάρρυνση του Ισραήλ να λάβει μέτρα που θα βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινή ζωή των Παλαιστινίων στην Γάζα», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως ο κ. Μπλερ πιστεύει πως η επίτευξη αυτής της προόδου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση στις αραβοισραηλινές σχέσεις.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης