Ιράκ: Δίδυμοι Γερμανοί έγιναν καμικάζι αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους

Ιράκ: Δίδυμοι Γερμανοί έγιναν καμικάζι αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους

Τα δύο αδέλφια σκοτώθηκαν σε επιθέσεις αυτοκτονίας στο όνομα του Αλλάχ - Για αίμα που χύθηκε για ευγενή σκοπό κάνουν λόγο οι τζιχαντιστές

Ιράκ: Δίδυμοι Γερμανοί έγιναν καμικάζι αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους
Εγκατέλειψαν την Γερμανία, άφησαν πίσω τους την οικογένεια και τους φίλους τους και ταξίδεψαν στο Ιράκ με ένα σκοπό: να γίνουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Τα δίδυμα αδέλφια από την περιοχή Κάσελ της Γερμανίας έγιναν τζιχαντιστές και θυσίασαν τη ζωή τους στο όνομα του Αλλάχ.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα του περιοδικού των τζιχαντιστών «Dabiq», στο οποίο εκθειάζεται η… θυσία των δύο Γερμανών, Μάνουελ και Κριστόφ, οι οποίοι πριν μεταβούν στο Ιράκ είχαν πολεμήσει στο Αφγανιστάν.

Κλείσιμο
«Λίγους μήνες πριν ο Αμπού Μους αμπ ήταν ένας Γερμανός στρατιώτης που πολεμούσε με τους αδελφούς μουσουλμάνους στο Αφγανιστάν. Τώρα ο Αλλάχ, με τη χάρη του, αποφάσισε να αποκαταστήσει το καλό και τον μετέτρεψε σε μαχητή, του οποίου το αίμα χύθηκε για έναν ευγενή σκοπό», αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού που λειτουργεί ως μέσο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους.

Το δημοσίευμα συνοδεύει η εικόνα των δύο αδελφών με τα ξανθά μαλλιά, τα ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά που κρατούν το Κοράνι και με το ένα χέρι δείχνουν στον ουρανό.



Ο 25χρονος Αμπού Μους αμπ αλ-Αλμάνι έχασε τη ζωή του σε επίθεση αυτοκτονίας όταν οδήγησε φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά σε στρατιωτική βάση του ιρακινού στρατού στην Βαγδάτη, ενώ ο αδελφός του σκοτώθηκε σε ανάλογη επίθεση αυτοκτονίας.

Την ίδια ώρα, σε άλλες φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο διακρίνεται ο ένας εκ των δύο διδύμων με καλυμμένο το μισό πρόσωπο, ενώ σε δεύτερη εικόνα καταγράφεται έκρηξη που εικάζεται ότι προκάλεσε ο Γερμανός στρατιώτης, στην οποία έχασε τη ζωή του.

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν γερμανικά δίκτυα δεν είναι σαφές πότε τα δύο αδέλφια ταξίδεψαν στο Ιράκ, είτε αν οι γερμανικές αρχές τους είχαν εντοπίσει.

Όλα αυτά, ενώ από την Γερμανία υπολογίζεται ότι έχουν ταξιδέψει σε Συρία και Ιράκ τουλάχιστον 600 άνθρωποι για να γίνουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τομας ντε Μεζιέρ, είχε δηλώσει πως περίπου 650 Γερμανοί υπήκοοι είχαν ταξιδέψει σε εμπόλεμες ζώνες στο Ιράκ και τη Συρία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης