Καθυστερεί η έναρξη του Brussels Group λόγω «μπλακ άουτ» στο αεροδρόμιο Βρυξελλών!

Καθυστερεί η έναρξη του Brussels Group λόγω «μπλακ άουτ» στο αεροδρόμιο Βρυξελλών!

Οι Έλληνες διαπραγματευτές θα μεταφερθούν υποχρεωτικά στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας και θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες τις πρώτες απογευματινές ώρες

Καθυστερεί η έναρξη του Brussels Group λόγω «μπλακ άουτ» στο αεροδρόμιο Βρυξελλών!
Με καθυστέρηση θα ξεκινήσουν σήμερα οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο του Brussels Group, λόγω «μπλάκ άουτ» στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Από το πρωί επικρατεί στο αεροδρόμιο το απόλυτο χάος καθώς μια ηλεκτρική βλάβη οδήγησε στην ακύρωση όλων των αναχωρήσεων  και αφίξεων πτήσεων μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Η αρχή ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Belgocontrol τονίζει πως κάνει το παν για να αρχίσει ξανά η εύρυθμη λειτουργία του αερολιμένα, ωστόσο, για την ώρα η κυκλοφορία στον βελγικό εναέριο χώρο έχει σταματήσει γεγονός που, μεταξύ άλλων, θα οδηγήσει στην καθυστέρηση της έναρξης των διαβουλεύσεων του  Brussels Group.

Όπως έγινε γνωστό, οι Έλληνες διαπραγματευτές, όπως και οι υπόλοιποι επιβάτες που πήραν την πρωινή πτώση από Αθήνα, θα μεταφερθούν υποχρεωτικά στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας και θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως οι εργασίες του Brussels Group ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν σήμερα  στις 14:00 (ώρα Βρυξελλών), αλλά θα καθυστερήσουν λόγω του προβλήματος στο αεροδρόμιο, σημειώνοντας παράλληλα πως το BG είναι σημαντικό, «καθώς διευθετεί τις τελευταίες εκκρεμότητες της συμφωνίας».
Κλείσιμο

Σε γενικές γραμμές και όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, πάντως, ελληνικές διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι είναι εφικτή η επίτευξη μιας συμφωνίας επί των αρχών εντός επτά ημερών, ούτως ώστε να έλθει στη συνέχεια το ζήτημα για συζήτηση στο επίπεδο των υπουργών της Ευρωζώνης. Τα δημοσιονομικά ζητήματα και ειδικότερα αυτό της μέσης αύξησης των ποσοστών του ΦΠΑ βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων, ενώ η ελληνική πλευρά απορρίπτει οποιαδήποτε συζήτηση σχετική με μειώσεις μισθών και συντάξεων στον δημόσιο τομέα, αρχής γενομένης από τις ένοπλες δυνάμεις. 

Φωτογραφίες από το AirLive.net ‏



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης