«Στάθηκα τυχερή που γεννήθηκα Ελληνίδα»: Συγκινεί η Ελληνίδα εστιάτορας στη Βιρτζίνια

«Στάθηκα τυχερή που γεννήθηκα Ελληνίδα»: Συγκινεί η Ελληνίδα εστιάτορας στη Βιρτζίνια

Η προσφορά Ελληνίδας εστιάτορα στην Αμερική σε άτομα που δεν έχουν να φάνε

«Στάθηκα τυχερή που γεννήθηκα Ελληνίδα»: Συγκινεί η Ελληνίδα εστιάτορας στη Βιρτζίνια
Τις έννοιες «φιλότιμο» και «αλληλεγγύη» δίδαξε με μια συγκινητική κίνηση Ελληνίδα ιδιοκτήτρια εστιατορίου στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Η κ. Ελένη Φωτιάδου ήταν αυτόπτης μάρτυρας ενός θλιβερού περιστατικού που συνέβη έξω από το μαγαζί της, όταν ένας άντρας έψαχνε στα σκουπίδια για να βρει φαγητό. Μια γυναίκα από διπλανό μαγαζί που είδε το περιστατικό έσπευσε να του προσφέρει βοήθεια, όμως εκείνος πιθανότατα από ντροπή αρνήθηκε και έφυγε.

Κλείσιμο




Η σκηνή αυτή αναστάτωσε την κ. Φωτιάδου, η οποία αποφάσισε να δράσει: Την επόμενη κιόλας μέρα έβαλε μια ταμπέλα σε μικρή απόσταση από τους σκουπιδοτενεκέδες, στην οποία έγραφε πως όποιος ήθελε μπορούσε να απευθυνθεί στο εστιατόριο για φαγητό.



«Για το άτομο που ψάχνει τα σκουπίδια μας: Για το επόμενο γεύμα σου, σε παρακαλούμε να έρθεις και να μας ενημερώσεις ότι πεινάς και ότι δεν μπορείς να πληρώσεις. Είσαι ανθρώπινο πλάσμα και αξίζεις περισσότερα από ένα γεύμα από τον σκουπιδοτενεκέ. Δεν θα σε ρωτήσουμε τίποτα! Ο φίλος σου από τον Ζορμπά», αναφέρει η συγκινητική ανακοίνωση στην πινακίδα.

Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, μίλησε στο wtkr.com: «Στην Ελλάδα η φιλοξενία είναι αρχή. Μαθαίνουμε να το κάνουμε αυτό, στην Ελλάδα είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Πρέπει πάντα να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Κανείς δεν επιτρέπεται το 2015 να πέφτει στο κρεβάτι του νηστικός», τόνισε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης