ΗΠΑ: Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015 θα παραμείνουν οι κυρώσεις προς το Ιράν

ΗΠΑ: Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015 θα παραμείνουν οι κυρώσεις προς το Ιράν

Άσχετα από το αν θα επιτευχθεί συμφωνία με τις ΗΠΑ , υπέρ της διατήρησης κυρώσεων τάχθηκε και ο Γάλλος πρέσβης

ΗΠΑ: Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015 θα παραμείνουν οι κυρώσεις προς το Ιράν
Η άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν βάσει μιας ενδεχόμενης οριστικής συμφωνίας για το πυρηνικό του πρόγραμμα δεν πρόκειται να γίνει πριν το τέλος του έτους στην καλύτερη περίπτωση, δήλωσε ο πρέσβης της Γερμανίας στις ΗΠΑ, Πέτερ Βίτιγκ, κατά την διάρκεια ομιλίας του Ατλαντικό Συμβούλιο, ένα αμερικανικό ινστιτούτο μελετών.

Παράλληλα, ο πρέσβης της Γαλλίας στις ΗΠΑ Ζεράρ Αρό τόνισε την πιθανότητα ενός «ασαφούς» τέλους στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, ακόμη και αν επιτευχθεί οριστική συμφωνία στα τέλη του Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου. Πρόσθεσε πως τα τεχνικά παραρτήματα με τις λεπτομέρειες, ίσως χρειαστεί να οριστικοποιηθούν μετά από την επίτευξη μιας ευρύτερης συμφωνίας.

Η προθεσμία της 30ής Ιουνίου πλησιάζει για τις παγκόσμιες δυνάμεις προκειμένου να φτάσουν σε μια συμφωνία περιορισμού του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη. Το Ιράν επιμένει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα έχει αποκλειστικά ειρηνικούς σκοπούς και απορρίπτει τις κατηγορίες των δυτικών χωρών και των συμμάχων τους ότι επιδιώκει την απόκτηση πυρηνικών όπλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης