Στην Ιταλία επιστρέφουν οι ΗΠΑ 25 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί

Στην Ιταλία επιστρέφουν οι ΗΠΑ 25 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί

Πολλά είχαν δοθεί για πώληση από γνωστούς οίκους δημοπρασιών με ψεύτικες διαβεβαιώσεις για την προέλευσή τους

Στην Ιταλία επιστρέφουν οι ΗΠΑ 25 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί
25 κλεμμένα αρχαία αντικείμενα επέστρεψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην Ιταλία, τα οποία βρέθηκαν σε μουσεία, οίκους δημοπρασιών και ιδιωτικές συλλογές.

Πρόκειται για αγγεία, τοιχογραφίες και χειρόγραφα που είχαν αφαιρεθεί παρανόμως. Μεταξύ αυτών ένα ετρουσκικό αγγείο ηλικίας 2.500 ετών, διακοσμημένο με δελφίνια, μια μαρμάρινη σαρκοφάγος που επρόκειτο να πουληθεί από γκαλερί της Νέας Υόρκης έναντι του ποσού των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και τμήματα τοιχογραφιών που πιστεύεται ότι είχαν κλαπεί από την Πομπηία. 

Κάποια από τα αντικείμενα αυτά φυλάσσονταν σε μουσεία, ενώ άλλα προωθούνταν για πώληση από γνωστούς οίκους δημοπρασιών στους οποίους είχαν δοθεί ψεύτικες διαβεβαιώσεις για την προέλευσή τους.
 
Κλείσιμο
Πολλά έργα επεστράφησαν οικειοθελώς από τους ανθρώπους που τα είχαν στην κατοχή τους, όταν διαπίστωσαν ότι ήταν κλεμμένα. 

Μια γκαλερί Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, μια γκαλερί αρνήθηκε να δώσει πίσω τις αρχαιότητες και η υπόθεση οδηγήθηκε σε δικαστική διαμάχη.

Η ιταλική αστυνομία διευκρίνισε ότι οι αρχαιότητες εντοπίστηκαν και επεστράφησαν στη χώρα σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης