Η Ινδία σώζει παιδιά - θύματα του σεισμού στο Νεπάλ από το trafficking

Η Ινδία σώζει παιδιά - θύματα του σεισμού στο Νεπάλ από το trafficking

Οι ινδικές αρχές κατάφεραν να διασώσουν περισσότερα από 20 παιδιά από διακινητές, οι οποίοι στοχεύουν σε οικογένειες που έπεσαν θύματα του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού 

Η Ινδία σώζει παιδιά - θύματα του σεισμού στο Νεπάλ από το trafficking
Ο φονικός σεισμός των 7,8 ρίχτερ, που έπληξε πριν ένα μήνα το Νεπάλ, σκότωσε περισσότερους από 8.600 ανθρώπους και άφησε δεκάδες χιλιάδες ακόμα άστεγους, συμπεριλαμβανομένων αναρίθμητων παιδιών.



Κλείσιμο
Στον απόηχο της καταστροφής αυτής, οι αρχές προειδοποίησαν σχετικά με την εμφάνιση δικτύου διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων στην περιοχή. Οι διακινητές υπόσχονται δουλειά και άνετες συνθήκες ζωής στους πληγέντες γονείς, ώστε να πάρουν τα μικρά παιδιά τους και να «ταξιδέψουν». 



«Τα παιδιά, στην πραγματικότητα, μεταφέρονται σε εργοστάσια στο Mumbai και υπόκεινται σε εργασιακή εκμετάλλευση. Τέσσερις διακινητές συνελήφθησαν. Έχουμε σώσει 26 παιδιά τις τελευταίες 20 μέρες, τα οποία στείλαμε σε κέντρα αποκατάστασης», δήλωσε ο Sanjeev Kumar, ανώτερος αξιωματούχος της περιοχής Bihar.
 
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε πως «η κυβέρνηση του Νεπάλ δεν συμμορφώνεται πλήρως με τα απαραίτητα κριτήρια για την εξάλειψη της διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, αλλά, καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να το πράξει».

Ο Yk Gautam, συντονιστής της ινδικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης στο Μπιχάρ «Δράση Κατά της Εμπορίας και Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης των Παιδιών», περιέγραψε την κατάσταση ως πολύ σοβαρή. «Τα σύνορα μεταξύ Ινδίας και Νεπάλ έχoυν γίνει τρωτό σημείο κατά την παρούσα κατάσταση, καθώς ο καθένας θέλει να φύγει από το Νεπάλ μετά τον σεισμό. Αυτό έχει αυξήσει τους κινδύνους του να πέσει μέρος του πληθυσμού που φεύγει στα δίχτυα των διάφορων δικτύων διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων», δήλωσε ο Gautam.

Αξιωματούχοι λένε ότι περίπου 100.000 Ινδοί υπήκοοι έχουν επιστρέψει από στην Ινδία, μέσω του συνοριακού σημείου Raxaul, στο Νεπάλ, μετά από τον φονικό σεισμό του προηγούμενου μήνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης