Αντι-λογότυπα των χορηγών του Μουντιάλ 2022 στηλιτεύουν τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ

Αντι-λογότυπα των χορηγών του Μουντιάλ 2022 στηλιτεύουν τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ

Όλο και περισσότερες ιστορίες φρίκης έρχονται στο φως αναφορικά με περιπτώσεις καταναγκαστικής εργασίας

Αντι-λογότυπα των χορηγών του Μουντιάλ 2022 στηλιτεύουν τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ
Η απόφαση της FIFA να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ έχει συγκεντρώσει πλήθος αρνητικών σχολίων, καθώς όλο και περισσότερες ιστορίες φρίκης έρχονται στο φως αναφορικά με περιπτώσεις καταναγκαστικής εργασίας.

Τουλάχιστον 900 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ και αυτός ο αριθμός εκτιμάται ότι θα φτάσει τους 4.000 μέχρι το έτος πραγματοποίησής τους.

Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα των διεθνών μέσων, οι μετανάστες που φτάνουν στη χώρα για να εργαστούν στα έργα για το Μουντιάλ παραδίδουν το διαβατήριό τους κατά την είσοδο στο Κατάρ ενώ απαιτείται ειδική βίζα εξόδου για να φύγουν.

Σε πολλές περιπτώσεις, τους απαγορεύεται να φύγουν από τη χώρα και παρακρατούνται οι μισθοί τους, όπως συνέβη πρόσφατα με μετανάστες από το Νεπάλ που ήθελαν να επιστρέψουν στη χώρα τους μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Αντιδρώντας στις φριχτές συνθήκες εργασίας, την κατάσχεση διαβατηρίων και σε άλλες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας από το Κατάρ, γραφίστες δημιούργησαν μία σειρά από αντι-λογότυπα που έχουν ως στόχο να πείσουν τους χορηγούς του «Ματωμένου Μουντιάλ» να αποσυρθούν από τη διοργάνωση.
Κλείσιμο

Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης