Πακιστάν: Βομβιστική επίθεση με στόχο το γιο του προέδρου της χώρας

Πακιστάν: Βομβιστική επίθεση με στόχο το γιο του προέδρου της χώρας

Ο Χουσεΐν βγήκε σώος από την έκρηξη - 3 νεκροί και 15 τραυματίες ο απολογισμός

Πακιστάν: Βομβιστική επίθεση με στόχο το γιο του προέδρου της χώρας
Βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε στην επαρχία του Μπαλουχιστάν, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και να τραυματιστούν άλλα 15.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, στον τόπο της επίθεσης, βρισκόταν και ο γιος του Πακιστανού προέδρου, ο οποίος παρέμεινε σώος.

Ο αστυφύλακας Γκουλάμ Ρασούλ, είπε πως η επίθεση που έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής, είχε ως δράστη, μια μοτοσυκλέτα, η οποία ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά και πυροδοτήθηκε μέσω τηλεχειρισμού, την ώρα που ο γιος του προέδρου, ο Σουλεμάν Μαμούν Χουσεΐν περνούσε δίπλα της.

Ο Ρασούλ ανέφερε πως οι νεκροί και οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι πεζοί, που έτυχε να περνούν από το σημείο, ενώ λίγοι εκ των τραυματιών είναι κάποιοι αστυνομικοί που συνόδευαν το γιο του Πακιστανού προέδρου.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για ανάληψη της ευθύνης, οι σκέψεις κινούνται γύρω από δυο μέτωπα. Κατά το πρώτο, η επίθεση από Ταλιμπάν που συνεχίζουν να διεξάγουν ανταρτοπόλεμο εναντίον της κυβέρνησης Χουσεΐν που ανήλθε στην εξουσία το Σεπτέμβρη του 2013. 
Κλείσιμο

Κατά τη δεύτερη και ίσως πιο πιθανή, το γεγονός πως η επίθεση έγινε στην επαρχία Μπαλουχιστάν, οι δράστες πολύ πιθανόν να ανήκουν στα αποσχιστικά γκρουπ που δρουν στην περιοχή και κύρια απαίτησή τους είναι η ανεξαρτητοποίηση του Μπαλουχιστάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης