Συρία: Κυβερνητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους στην Παλμύρα

Συρία: Κυβερνητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους στην Παλμύρα

Τουλάχιστον 15 επιθέσεις μέσα και γύρω από την πόλη - Υπάρχουν θύματα αλλά ο αριθμός παραμένει ανεπιβεβαίωτος

Συρία: Κυβερνητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους στην Παλμύρα
Αεροσκάφη της κυβέρνησης Άσαντ, έφεραν σε πέρας πάνω από 15 βομβαρδισμούς, μέσα και γύρω από την Παλμύρα, τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιθέσεις είναι το πιο σφοδρό κύμα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση από την Πέμπτη, όποτε και καταλήφθηκε το αρχαίο μνημείο από τους εξτρεμιστές του ISIS.

Οι επιθέσεις είχαν ως στόχο διάφορες περιοχές της χώρας, ακόμα και αρκετά κοντά στα αρχαία ερείπια, που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς κατά την UNESCO.

Το Ισλαμικό Κράτος διεξήγαγε μια ταχύτατη και αιφνιδιαστική επίθεση (Ο Χίτλερ τις ονόμαζε Blitzkrieg και έτσι κατέλαβε την Πολωνία), με τους άντρες του, να εγκαταλείπουν το προπύργιό τους στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη και να παίρνουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη.

Σύμφωνα με το SOHR, κατά τη διάρκεια αυτής της αστραπιαίας επίθεσης, οι αιμοδιψείς τζιχαντιστές, εκτέλεσαν περισσότερους από 217 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν 67 πολίτες και πιο συγκεκριμένα 14 παιδιά.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το Διευθυντή του SOHR, μερικοί από τους εκτελεσθέντες, αποκεφαλίστηκαν, ενώ, όπως προσέθεσε, οι σαλαφιστές τρομοκράτες, πήραν πάνω 400 άτομα αιχμαλώτους.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Αλ-Γουατάν, ανέφερε τη Δευτέρα, πως ο αριθμός των εκτελέσεων από τους τζιχαντιστές στην Παλμύρα, έχει πλέον ανέλθει σε 450.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης