Σ. Αραβία: Κοσμοσυροή στην κηδεία των 21 σιιτών που πέθαναν από επίθεση καμικάζι

Σ. Αραβία: Κοσμοσυροή στην κηδεία των 21 σιιτών που πέθαναν από επίθεση καμικάζι

Η επίθεση της Παρασκευής ήταν από τις πιο αιματηρές των τελευταίων ετών στη χώρα, όπου οι θρησκευτικές εντάσεις έχουν αυξηθεί τους τελευταίους δύο μήνες εξαιτίας των αεροπορικών επιθέσεων στην Υεμένη

Σ. Αραβία: Κοσμοσυροή στην κηδεία των 21 σιιτών που πέθαναν από επίθεση καμικάζι
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία των 21 σιιτών οι οποίοι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην ανατολική Σαουδική Αραβία σε επίθεση βομβιστή - καμικάζι σε σιιτικό τέμενος, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας έμειναν μακριά από την κηδεία στο Κατίφ, στο οποίο συνέρρευσαν αντιπρόσωποι από πολλές περιοχές της Ανατολικής Επαρχίας, όπου ζει στην πλειονότητά της η σιιτική μειονότητα, για να παρευρεθούν στην κηδεία.

Στην κηδεία, ακτιβιστές ανάρτησαν φωτογραφία του διακεκριμένου υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μιχλίφ Σαμάρι, μέλους της σουνιτικής φυλής αλ Σάμαρ, ο οποίος έχει φυλακιστεί επανειλημμένα στο παρελθόν.

Κλείσιμο
Η επίθεση της Παρασκευής ήταν από τις πιο αιματηρές των τελευταίων ετών στη χώρα, όπου οι θρησκευτικές εντάσεις έχουν αυξηθεί τους τελευταίους δύο μήνες εξαιτίας των αεροπορικών επιθέσεων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι στη γειτονική Υεμένη.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν σε μια συμφιλιωτική ανακοίνωση την Κυριακή, δήλωσε συντετριμμένος από την βομβιστική επίθεση και ορκίστηκε να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους.

Ο πολίτες του Κατίφ κρέμασαν πλακάτ στην πορεία της νεκρικής πομπής, με συνθήματα τα οποία καταδικάζουν το θρησκευτικό μίσος και απαιτούν ισότητα. Ζήτησαν επίσης το κλείσιμο κάποιων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που διαχειρίζονται σκληροπυρηνικοί σουνίτες, οι οποίοι όπως εκτιμούν πολλοί σιίτες, προωθούν το θρησκευτικό μίσος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης