Σαουδική Αραβία: Αστυνομικός επιτέθηκε σε γυναίκα επειδή δεν φορούσε... γάντια

Σαουδική Αραβία: Αστυνομικός επιτέθηκε σε γυναίκα επειδή δεν φορούσε... γάντια

Τα μέλη της Επιτροπής για την Προώθηση της Αρετής επιβάλλουν το διαχωρισμό των φύλων και παραδοσιακά πιέζουν τις γυναίκες να καλύπτουν ολοκληρωτικά το σώμα και το πρόσωπό τους δημοσίως

Σαουδική Αραβία: Αστυνομικός επιτέθηκε σε γυναίκα επειδή δεν φορούσε... γάντια
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο από τη Σαουδική Αραβία που κάνει το γύρο του διαδικτύου και στο οποίο άνδρας της θρησκευτικής αστυνομίας εμφανίζεται να φωνάζει σε γυναίκα με το πρόσωπό της καλυμμένο, απαγορεύοντας της παράλληλα να εισέλθει στο κατάστημα που επιθυμούσε, με τη δικαιολογία ότι η γυναίκα δεν φορούσε γάντια.

Η θρησκευτική αστυνομία, γνωστή ως Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής, είναι διάσημη για την επιβολή των κανόνων της πιο αυστηρής εκδοχής του Ισλάμ στους κατοίκους της Σαουδικής Αραβίας.

Τα μέλη της Επιτροπής επιβάλλουν το διαχωρισμό των φύλων και παραδοσιακά πιέζουν τις γυναίκες να καλύπτουν ολοκληρωτικά το σώμα και το πρόσωπό τους δημοσίως. Ωστόσο, συχνά οι άνδρες της θρησκευτικής αστυνομίας έχουν  κατηγορηθεί για κακοποίηση.

Κλείσιμο
Η γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο είναι καλυμμένη από το κεφάλι μέχρι τα πόδια, ενώ το μόνο σημείο στο σώμα της που παραμένει εκτεθειμένο είναι τα χέρια της. Καθώς η γυναίκα προσπαθεί να εισέλθει σε ένα κατάστημα, ο αστυνομικός την σταματάει εμποδίζοντάς την να μπει στο μαγαζί. «Φύγε, μην πεις λέξη, φόρεσε γάντια», της λέει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης