Νέα Υόρκη: Συναγερμός έπειτα από απειλητικά τηλεφωνήματα σε πτήσεις

Νέα Υόρκη: Συναγερμός έπειτα από απειλητικά τηλεφωνήματα σε πτήσεις

Ανώνυμα τηλεφωνήματα για ύπαρξη χημικών σε αεροσκάφη των Air France, Saudi Airways, American Airlines - Δύο αμερικανικά μαχητικά συνόδευσαν το γαλλικό αεροπλάνο στο JFK της Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη: Συναγερμός έπειτα από απειλητικά τηλεφωνήματα σε πτήσεις
Αεροσκάφος της γαλλικής εταιρείας Air France, που εκτελεί πτήση από το αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού με προορισμό τις ΗΠΑ, συνοδεύτηκε από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Τζον Φ. Κένεντι» της Νέας Υόρκης για λόγους ασφαλείας, έπειτα από ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα.

Όπως ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι WABC, το αεροπλάνο εν συνεχεία προσγειώθηκε σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες πάνω σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ πλησίαζε στις ΗΠΑ, ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που απειλούσε για τρομοκρατική ενέργεια στη συγκεκριμένη πτήση κινητοποίησε την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και δύο αεροσκάφη συνόδευσαν το γαλλικό αεροπλάνο στον προορισμό του.

Μετά την προσγείωση, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ερευνούν την καμπίνα των επιβατών και τις αποσκευές. Και αυτό, καθώς η αστυνομία του Μέριλαντ, που χειρίζεται τη συγκέντρωση πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες, δέχθηκε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, που έκανε λόγο για ύπαρξη χημικών όπλων στο αεροπλάνο.

Τα αμερικανικά δίκτυα αναφέρουν πάντως ότι είναι πολύ πιθανό, το απειλητικό τηλεφώνημα να ήταν φάρσα, καθώς η απειλή δεν κρίνεται αξιόπιστη.
Κλείσιμο

Λίγη ώρα αργότερα, ένα ακόμα αεροσκάφος αυτή τη φορά των αερογραμμών Saudi Airways προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωσε στο αεροδρόμιο JFK έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου που ισχυριζόταν ότι στην πτήση υπήρχαν «πυρηνικά όπλα».



Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα το αεροσκάφος μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο προσγείωσης που χρησιμοποιείται για έκτακτες περιπτώσεις και διενεργείται σχετική έρευνα.

Το αεροσκάφος της Saudi Airways είχε απογειωθεί από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και είχε προορισμό την Νέα Υόρκη.

Ανάλογο τηλεφώνημα σημειώθηκε και μία ακόμα πτήση των αμερικανικών αερογραμμών που είχε απογειωθεί από το Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας. Το αεροσκάφος των American Airlines αναμένεται να προσγειωθεί τις ερχόμενες ώρες στο αεροδρόμιο Κένεντι.

Ταξιδιώτης που βρίσκεται στον αερολιμένα μεταφέρει μέσω Twitter όσα διαδραματίζονται και αναφέρει ότι ειδικά οχήματα πλησίασαν το αεροσκάφος των αερογραμμών της Σαουδικής Αραβίας, αφότου πέρασαν αρχικά από το αεροπλάνο της Air France.

Παράλληλα, απειλητικό τηλεφώνημα σημειώθηκε και για αεροσκάφος που κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ.

Παρότι τηλεφωνήματα τέτοιου τύπου δεν είναι σπάνια, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός των πολλαπλών κλήσεων.

«Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για κάποιον που κάνει κλήσεις ή αν πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια να αναστατώσει τα αεροπορικά ταξίδια σήμερα», δήλωσε πηγή σε αμερικανική ιστοσελίδα.

Ωστόσο, επισήμανε πως η ειδική ομάδα του αεροδρομίου JFK είναι ικανή να εντοπίσει όσους προχωρούν σε τέτοιες απειλές και πρόσθεσε με βεβαιότητα πως αν οι δράστες δεν είναι «επαγγελματίες» θα εντοπιστούν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης