Ιρλανδία: Έκανε πρόταση γάμου στην σύντροφό της, αμέσως μετά το δημοψήφισμα!

Ιρλανδία: Έκανε πρόταση γάμου στην σύντροφό της, αμέσως μετά το δημοψήφισμα!

Για την νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ των ομοφυλόφιλων ζευγαριών - Από το φθινόπωρο οι τελέσεις γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου

Ιρλανδία: Έκανε πρόταση γάμου στην σύντροφό της, αμέσως μετά το δημοψήφισμα!
Δεν ήθελε να χάσει καθόλου χρόνο η 41χρονη Billie, από την Ιρλανδία, για να νομιμοποιήσει την μακροχρόνια σχέση της με την 26χρονη σύντροφό της, Kate. Έτσι, η ερωτευμένη γυναίκα, αμέσως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, έπεσε στα γόνατα και έκανε πρόταση γάμου στην «γυναίκα της ζωής της».



Κλείσιμο
Το Σάββατο το βράδυ ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για τους γάμους των ομοφυλόφιλων, αφού η Ιρλανδία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που αποφάσισε να διενεργήσει δημοψήφισμα για το επίμαχο θέμα. Όταν ανακοινώθηκε πως το αποτέλεσμα ήταν «ναι» στο ιστορικό δημοψήφισμα, η Billie, που βρισκόταν με την φίλη της μέσα στο εκλογικό κέντρο της πόλης Limerick, δεν θέλησε να περιμένει άλλο και μπροστά σε έκπληκτους πολίτες και δημοσιογράφους έκανε πρόταση γάμου στην 26χρονη.



Η Kate, δήλωσε στην εφημερίδα Irish Examiner ότι αισθάνθηκε συγκλονισμένη, αλλά και υπερήφανη για την πρόταση που δέχθηκε.

Στην Ιρλανδία η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη από το 1993 και παρά τις παραινέσεις της Καθολικής Εκκλησίας στο 84% των πολιτών, που είναι καθολικοί, να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα, οι Ιρλανδοί είπαν ένα δυναμικό «ναι» με ποσοστό 62,3%.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης